Tisdag

Vaknade supertidigt idag, något är ju helt fel med min sömn, klockan 6?! Men fick såååå bra nyhet, Linn bokade biljett hit, så himlans glad ska bli så otroligt kul. 

Somnade om några timmar, behövdes. Fixade med lite saker under dagen som jag skulle ha gjort ett tag, skicka i väg några mail osv. Tog sen en sväng till century 21, ville hitta en gul klänning. Såg filmen walk of shame igår, och hon hade en så fin gul klänning. 

Blev en kvällspromenad längs battery park, man ser verkligen många olika människor i new york, skulle nästan kunna skriva en bok om de. 




Måndag

Började den här veckan bra, vaknade först vid 8/9, för tidigt. Somnade om och vaknade strax innan 12, gick ut på en power walk och FaceTimea med mamma och pappa. 

Fixade lite saker under dagen och bara tog det lugnt. Kollade igenom alla läxor osv som ska göras denna vecka, började i tid med andra ord.

Gick iväg till affären på kvällen, först för att köpa en bok, och sen för att köpa lite mat, kan ju behövs när mitt kylskåp endast innehåller en spritflaska med honungssmak, som jag aldrig kommer dricka. Whole foods, jättebra affär, allt är typ organisk tror jag?! Inte så säker på det där. Men dom har i princip allt, förutom cola zero och red bull. Tur för mig så var det rea på 4-pack red bull i affären på hörnet. Köpte även med mig en blomma hem.

Till och med filmjölk hade dom.





Boende i New York

Att fixa boende i New York kan vara lite jobbigt, speciellt om man nyss har flyttat hit. Du kan bo precis vart du vill på hela Manhattan, men det kostar, New York måste nog vara en av de dyraste städerna att bo i. Det är nästan omöjligt att bo ensam i New York, alla jag känner bor med roommates.
 
Här är lite sidor där man kan leta efter boende:
http://newyork.craigslist.org/ - liknande som blocket, mycket som finns här kan också bara vara bullshit, låter det för bra för att vara sant så är det antagligen det.
 
https://airbnb.com - möblerade rum/lägenheter som hyrs ut, oftast lite dyrare än vad det borde vara men det är för att det är möblerat och lite mer inriktat på semeterboende mer än långtidsboende.
 
nakedapartments.com/
http://bestaptsnyc.com/
www.new-york-apartment.com/
Liknande sidor där man kan söka vart man vill bo, max hyra, antal rum osv. Det man ska tänka pa att de flesta mäklarna tar ut en fee om man vill hyra ett ställe, men man kan också välja utan fee, då är oftast hyran lite högre. Man kan ocks slippa betala en fee om man väljer att bo i Brooklyn, då kan man få större rum/lägenhet till samma pris, och ibland också fräshare, men det beror såklart på vart det är.
 
Man kan också också kontakta en mäklare som hyr ut rum i luxury buildings, som jag bor i. Nackdelen med det är det oftast krävs en garantour, som är som ett intyg pa att du kan betala hyran, och det måste vara en amerikansk medborgare som tjänar en medle/hög årslön. Om man inte har de, som dom flesta internationella inte har, kan man använda sig av ett företag som är som en garantour för en, då måste man betala dom en summa, ofstat en månadshyra eller likannde. Eller, så kan man göra som vi gjorde, och betala ett års hyra i förväg.
 
rockrose.com/ - där jag bor.

Hamptons

Redan fredag, och helgen kommer spenderas i hamptons, som nästan alla helger denna sommaren. Lite skönt att komma ifrån cityn ibland och bara ta det lugnt. Somnade som vanligt på bussen hit, tog det lugnt en stund och fick sedan sushi, så gott. 

Har till och med hunnit med lite pluggande sen jag kom hit. Det kanske är det som behövs för att jag ska plugga, mycket utrymme, lugnt och skönt.


Torsdag

Chill dag. Blev bjuden på mani/pedi och lunch av en kompis, behövdes. Förutom att dom typ fila in i mina fingrar. Resten av dagen tog jag det bara lugnt. Kollade på en film innan jag åkte upp till Upper East side i några timmar. Köpte B&J på vägen hem och fortsatte med folmtittandet. 



Bra vecka

Denna veckan har verkligen varit toppen. Kanske borde ha pluggat mer och inte vänta till två dagar innan men. 

I måndags åkte jag och Maria ut till coney Island och låg på stranden och stekte hela dagen. En sväng hem och sedan en lugn utgång på kvällen. 

Kom nyss på att jag inte kommer ihåg vad jag gjorde i tisdags. Köpte i alla fall sushi på kvällen och tänkte ha en myskväll och kolla på film, vilket jag också gjorde. Men så blev det utgång och testade på ett nytt ställe, riktigt bra.

Igår blev det sushi till sen lunch, var tvungen att testa ett nytt ställe som ligger i samma byggnad. Verkligen en besvikelse. På kvällen var det födelsedagsmiddag för Emma som fyllde år, på Tao downtown, så god mat där. Sen gick vi vidare till marquee och dansade lite. Riktigt bra kväll helt enkelt. 









Sunday funday

Hade en jättebra söndag igår. Vaknade och kollade på en film som äntligen har kommit ut, som jag har velat se länge, endless love. Åkte sen iväg till meatpacking för att gå på brunch, först ett ställe som var chill, sen ett annat som var galet roligt. Sen trippade vidare till ett tredje ställe, där Maria mötte upp oss. Dansade vidare där innan vi gick för att äta pizza. Cruzade sen runt lite innan Maria följde med mig hem och hade sleepover. Riktig bra dag och kväll som det oftast brukar bli när man inte planerar så mycket. 






Lördag

Denna lördagen har varit väldigt produktiv, vaknade rätt så sent, som vanligt, vid halv ett. Gjorde lite läxor som jag hade kvar. Snabbt in i duschen och iväg till brunch, åt och dansade några timmar. Åkte hem igen, köpte nya kortbyxor, köpte en chai. Skulle skriva en sista grej på en läxa innan allt skulle vara färdigt för denna veckan, men städade mitt rum(!!!!!!), så nu är det bara att skriva några rader. Sen in i duschen igen och ut för kvällen.

Sommar

Redan mitten av juli. Jag pluggar fortfarande nu under sommaren, men har online kurser istället. Har redan gjort färdigt mitt första år av college, eftersom det var 3 quaters. Har varit i Hamptons två helger än så länge, hur fint som helst, och väldigt tyst jämfört med nyc. Sover länge, är ute ofta, och försöker bara ha en bra sommar. Njuter av solen, och chillar när det regnar.
 
Igår var jag ute och sprang, första gången på väldigt länge. Säkert första gången sen jag och mamma sprang tjejmilen i central park. Ska försöka komma ut en liten stund idag också. Sen ska jag och Maria till Ikea och känna oss svenska.

RSS 2.0