Thanksgiving

Varje år är det Macys Thankisgiving Parade, och i år ville jag verkligen se den live. Den planen blev ju inte direkt uppfylld, paraden började klockan nio, jag vakna halv ett. Men sov gott i alla fall. Låg väl i sängen i princip hela dagen, för att det var kallt, jag var trött, och så gjorde jag läxor.
 
Hade egentligen inga planer för kvällen, men blev bjudna på thanksgiving dinner hos några tjejer. Så mycket, och sååååå god mat. Jättetrevlig kväll med massa svenskar och tyskar, supermysigt. Kom inte hem förrens strax före två, och det börjar verkligen bli kallt här nu. Funderade på om man skulle gå iväg och shoppa direkt, eftersom affärena öppnade vid 12, blackfriday you know. Men sängen lockade mycket mer,
 

Wednesday Night

Innan vi gick ut i onsdag kom det över några tjejer, Sen drog vi vidare lite längre ner på gatan och direkt iväg till 1oak. Längsta kön jag sett där nog, Så sjukt mycket folk var ute, och hade så sjukt kul. Verkligen en bra kväll. Sen åkte vi vidare till Marquee där det var ännu mer folk typ.
 
 

Gym

I onsdags började som sagt långhelgen, vilket betyder mycket mat dricka osv. Så gick iväg till gymmet, för att jämna ut liiite. Första gången jag tränar sen jag var i Sverige tror jag. Ska verkligen försöka komma igång med träningen igen. Hallå abs, where are you??
 
När jag vaknade upp igår hade jag världens träningsvärk, helt sjukt, kunde knappt resa mig upp ur sängen. Och idag då, ännu värre nästan. Det är väl i alla fall ett tecken på att jag gjorde något vettigt på gymmet. Vill ha träningsvärk i magen istället för benen dock, några bra övningar, någon? :)
 
 

Steve Madden

Yay, hittade ett par skor idag som fick följa med hem. Ett riktigt kap faktiskt. Jag behöver ju ett par platta skor, sneakersna jag köpte sist får jag skavsår av, så det är ju inte det bästa att gå runt i. Nu hittade jag ett par svarta boots med nitar på, från Steve Madden. Köpte dom på en affär som ligger ett block upp. Så bra affär, massa massa saker, en del bra saker och en del mindre bra saker. Det bästa är priset. Så billigt! Kan hitta riktiga kap där. Även när det gäller mat osv.
 

Thanksgiving Break

Idag hade jag bara en lektion, den andra var inställd på grund av thanksgiving, eftersom så många reser iväg nu. Men jag kommer stanna här i city, jag och regnet ser det ut som. Regnade nästan hela gårdagen och regnat hela tiden idag, ser dock ut som det är ett litet break nu. Hoppas det är break hela kvällen så att jag kan hitta på något kul, idag är det faktiskt den amerikanska motsvarigheten till sveriges juldag.
 
Men innan jag tar helt break från skolan några dagar ska jag göra färdigt några läxor som ska vara inlämnande imorgon och på fredag. Lite chai te och snacks på det.
 

Such a Flirt

Igår när jag skulle ta subwayen till skolan fick jag en jobbig överraskning, hittade inte mitt subway kort. Sjukt irriterande, och lite ironiskt då Malin berättade häromdagen att hon hade tappat bort sitt och köpt ett nytt månadskort, och då hittat det gamla. Så jag ville inte köpa ett nytt, tänkte att det kunde ligga hemma någonstans.
 
Kom i alla fall i väg till skolan, hade avslut på Excel som vi har hållit på med de senaste veckorna i den klassen, lektionen var 20 minuter, väldigt onödigt. Eftersom vi slutade tidigare tog jag en promenad ner till 34th street och kollade i lite affärer. Hittade en kjol som jag letat efter ett tag, och hela affären hade 50% off, black friday börjar tidigt. Gick sedan till VS för att köpa det jag skulle ha. Dom har ju lite olika kampanjer då och då. 7 for 35 för bodylotions osv. Passade bra eftersom min duschgel är i princip slut och jag ville ha en matchade bodysplash till bodylotionen jag köpte sist.
 
När jag väl kom hem försökte jag leta efter subway kortet, men ingen lycka där. Väldigt irriterande, men tur att det gick ut den 30ode. Hoppas någon hemlös hittade de så att han/hon kan åka gratis i några dagar. På tal om hemlösa så är det 50 000 hemlösa i NYC, helt sjukt ju. Lärde mig det på lektionen idag.
 
 

På gång

Har ett inlägg eller två som kommer upp snart, ska bara chilla lite först och försöka kolla på pretty little liars utan att bli för rädd. Haha, ja, tycker det är läskigt, därför jag inte börjat kolla på season 4 än.

Hej måndag

Kom hem från CT i går kväll, och träffade upp Maria direkt och åkte hem till mig och hyrde film och åt massa popcorn. Svinkallt börjar det bli nu, kanske dax att köpa en mössa så jag kan få ha kvar mina öron? Vi kollade på the internship, jätterolig film.
 
Idag tog jag en riktigt lång sovmorgon, gick inte upp förrens 11. Riktigt skönt att sova ut och inte ha några planer för dagen, speciellt då det är sååååå kallt. Åt frukost i sängen och kollade lite program. Sen gick jag och Malin på en långpromenad upp längs Battery Park. Skönt och och så, friskt luft, nästan för frisk. Gick sedan upp till Kmart för att se om dom hade något vi kunde sätta upp vid våra fönster eftersom dete blåser kallt. Ingen lycka, men har sökt lite på google så får göra ett nytt försök imorgon.
 
Har bara skola två dagar denna veckan, och ena lektion på onsdg är inställd så det blir bara två lektioner på hela veckan. Thanksgiving vecka ni vet. Kanske borde gå och kolla på Macys paraden med resten av New York och alla stater runt om kring.
 
 

Wilton

Igår vid två tiden tog jag tåget ut till CT och wilton. Inte varje dag man ser träd inne i nyc så skönt att komma ut och andas lite. Alltid lika kul att träffa familjen här, och killarna. Fick jättegod mat också, KÖTT och potatisgratäng, mums! Sen kollade vi på den sista spy kids filmen, som faktiskt var bra. Spelade lite monopol och jag förlorade, haha. När killarna gick och la sig kollade jag på en annan film innan jag också gick och la mig. I mitt gamla rum, i min gamla säng. Sov så skönt, kolsvart och knäpptyst.

Sitter nu och halvkollar på football matchen, förstår ju inte riktigt reglerna, och slappar. Åker väl tillbaka till nyc senare idag. 







Gaskammare

Alltid lika trevligt när vår roommate håller till i köket, första gången hon lagade mat, efter en månad ungefär, startade brandlarmet. Inte så farligt ju. Idag var hennes vänner här, lagade mat och bakade. Efter dom bakat färdigt osv börjar det lukta bränt, orkade inte göra något för jag kollade på ett program. När det är färdigt går jag och kollar om ugnen är på eller vad det är som luktar så. Nej inget, ugnen hade dom satt på self cleaning, va fan är det ens? Ingen fläkt på, hela ugnen och spisen hur varm som helst. Och vi har ju gasugn så ni kan ju tänka er lukten i hela lägenheten, mina ögon svider så mycket.. Så satte på ugnen på högsta, efter 10min kom hon ut ur sitt rum och stängde av fläkten. Nu luktar det inte lika mycket, men hade ju tänkt gå och lägga mig nu, om jag vågar. Kanske blir en lång och långsam död här i gaskammaren. Haha nejdå! 

Bild på min lyxiga middag idag. Tjoho.



Back on track

Har varit väldigt dålig på att skriva här den senaste tiden, too busy helt enkelt, kan också bero på lathet.
I tisdags gjorde jag väl det mest spontana jag någonsin gjort, eller? Bokade en resa till Sverige, till dagen efter. Så på onsdag kväll satt jag på ett flyg, somnande innan vi lyfte och vaknade upp en halvtimme innan vi landade i Stockholm.
 
Efter lite om och men och nära till en böter på 1200kr plingade jag på dörren hos Linn och Jimmie, som inte visste något. Linns min var ju helt klart oslagbar, likaså Jimmies sen när han hämtade oss efter träningen. Ja, passade på och träna första dagen i Sverige, eftersom jag har såååå duktig på att göra de här.
 
Det blev tacomys, ååååh så gott det är, innan vi åkte in till stan för att hämta Kristin vid tåget. Även hon blev såklart chockad, kanske lite för chockad då hon har så mycket problem med sin astma. Kramkalas hela dagen och kvällen helt enkelt.
 
Fredag och Linns födelesedag, tjoohoo. Lyxfrukost med våfflor och gott gott, sedan en tur på Nacka centrum innan det blev middag i Globen.
 
Lördag kom mamma, pappa och Christina för att fira mamma och Linn, och bara pappa visste att jag var där. Såå kul. Blev massa god mat, och god tårta och massa mys, bästa är att bara få umgås med dom man älskar mest.
Jag följde sedan med ut till Danderyd och sov där.
 
Söndag åkte vi ut till Djurgården och gick en promenad, lite kallt ja, men väldigt skönt, tog en fikade och väntade på resten av gänget. Kollade på lite björnar som man kunde se från skansen och träffade även Josefin, Magnus, Elsa och lilla bebis Alice.
 
Måndag packade jag det sista, gjorde lite sista minuten grejor som var bra och sa sen hejdå till mamma och Linn som skulle in till stan för mammas klipptid, och till Jimmie som också skulle åka. Åkte sedan ut till Arlanda med resten av gänget, åt lite innan det var dax att säga hejdå även till dom.
Något som jag verkligen inte tycker om är att säga hejdå, klarar inte av det för fem öre. Ussch, så jobbigt det är.
 
Hade en 8 timmars flygresa framför mig, inte den roligaste då jag började bli sjuk och satt och hostade om vartannant, men det gick bra, kom fram. Kom igenom tullen efter lite om och men, fick gå undan till något extra rum av någon konstig anledning. Vid halv 11 ungefär kom jag äntligen innan för dörren här hemma, där det pågick förfest för Malin som fyllde år. Tog världens snabbaste dusch, bytte om supersnabbt och efter en kvart följde jag med dom ut. Ja just det, den roliga flygresan, tappade ju rösten någonstans över Atlanten. Så kunde ju knappt prata på hela kvällen, åkte hem rätt så tidigt ändå, och vid 3 tiden fick jag äntligen somna i min säng. Sov nog ganska skönt den natten.
 
Tack så jättemycket till min familj för den här långhelgen, har verkligen haft en så underbar tid med er och det bästa är verkligen bara att umgås med er. Älskar er så otroligt mycket och önskar att vi kunde ses oftare.
 
Och lite bilder får komma i nästa inlägg.

My room

Har väl inte visat bilder på mitt rum än. Eller lägebheten över huvudtaget. Bilderna är från när jag precis fått ordning allt, så lite gamla, och så möblerade jag om igår.




Bilder

Blandade bilder från halloween veckan. 




























Catching up

Så min uppdatering senaste tiden har varit skitdålig. Sorry för det. Blev väl så under halloween veckan och har inte hunnit catchat upp sedan dess. I alla fall, halloween veckan var helt sjukt bra. Detta är ju USA och då firar man högtider ordentligt, inte som i Sverige där de flest firade halloween på lördagen, när det inte ens var halloween.
 
I alla fall, det var en galen vecka, inte mycket sömn. Var ute tisdag, torsdag, fredag, lördag party brucnh, lördag kväll och sen lite chill på en bar på söndagen. Fast var bara utklädd på torsdagen. Och jag har ju superminne så skulle ju kunna sitta och skriva om varje dag, men känns väl inte som att det är så aktuellt längre?
 
Förra söndagen var det ju New York Marathon, så jag och Solveig åkte upp till 59th street och kollade på det lite. Efter en stund åkte vi ner till Sockerbit, svensk godis butik, och försökte hitta ett mysigt cafe som hade chai latte. Hittade ett mysigt ställe efter ett tag, och då komm även Kevin dit, en kille som var på besök i New York under halloween som jag träffade på torsdagen. Satt där ett tag, och det bjöds på chill live musik, jätte mysig söndag. Eftersom Kevin skulle åka hem dagen efter ville han göra lite turistsaker så vi åkte över till Brooklyn. Slutade med att vi åt en hamburgare på Shake Scack eftersom ingen av dom tesat de förut. Sedan gick vi en promenad, och det var svinkallt, längst east river och kunde se hela Manhattan skyline.
 
Tog subwayen tillbaka hem och sedan möttes vi upp igen i vår lounge och spela biljard med några andra innan vi gick till en bar i närheten. Gick ändå hem väldigt tidigt. Så sön söndag var det, speciellt eftersom vi inte hade planerat något.
 
På måndagen blev det också en tur till Brooklyn för att vara lite tursit och gå till lite affärer där som man borde ha besökt.
 
Har en del bilder, men alla är på mobilen så lägger in alla i ett eget inlägg.

Vilken helg!!

Anledningen att jag inte har bloggat denna helgen heller är för att det har varit fullt upp. Enda stunden jag har varit hemma har varit när jag ska sova. Igår kväll var väl första gången jag var hemma själv och tog det lugnt på väldigt länge. Det tar på krafterna. 

En helt annan sak, det börjar bli kallt här, så kallt. Säkert inte lika kallt som i Sverige men ändå. Har jag packat med min favorit halsduk? Nej självklart inte. Så om någon har vägarna förbi new york kan ni ju ta med den ;) har heller inte med mig några tjocka tröjor, undrar hur jag packade.. Ska iväg till skolan nu, sen tänkte jag skriva ikapp lite om helgen :)

Vilken kväll

Så igår kväll hade vi kul. Började med lite middag på catch, sen lite party där innan vi gick vidare till avenue där det var fullproppat och alla var i princip utklädda. Så där dansade vi loss. Träffade en pilot från sweish(hur fan stavar man de?) som kunde sjunga en elefant balanserade på en spindeltråd.

Sen kom Maria till avenue också, så kul. Så tänkte vi dra tillbaka till catch för att träffa några andra men mötte dom på vägen dit och gick tillbaka till avenue och hade ännu roligare. Måste verkligen få bilder från kvällen, lär väl finnas en del roliga.

Sen skulle vi åka hem, så sov Maria över här eftersom hon bor så högt upp. Så vid halv sexlåg vi i sängen, och halv sju gick jag upp för att åka iväg till skolan. Tjoooho så kul. Mindre än hälften av klassen var där, jag var i alla fall där, även om jag var lite trött.

Åkte hem och sov några timmar, vääääldigt skönt!


RSS 2.0