Ikea

Sov ju inte så jätteskönt på golvet igår natt. Vaknade ganska många gånger, men men, det gick ju bra ändå. Bestämde oss för att åka till Ikea och köpa lite nödvändigheter som vi behöver. Våra sängar skulle komma mellan10 och 2, kom såklart precis innan två. Men nu har vi i alla fall sängar, lycka :) sen åkte vi upp till en nattklubb, lavo, för deras berömda brunch, men vi kom nästan en timme efter det starta så va lite för fullt. Åkte hem ganska tidigt och fixa lite i lägenheten. Sen kom det en för att kolla på rummet, kommer förhoppningsvis fler i mårn så snart har vi väl en till roommate.

Ikväll kanske det blir utgång, får se. Hade klackskor på mig hela eftermiddagen så mina fötter är lite döda. Men vad gör de ;)


Inflyttad

Igår var dagen vi så länge väntat på, inflyttningsdagen. Va väldigt stressigt, kom in med tåget vid 9, största resväskan, peak väska, mitt i rusningstrafiksn, plus att det var kaos för att inte tågen funkade som dom skulle. Malin mötte mig och vi drog ner till FiDi för att signa kontrakt och få nycklarna till VÅR lägenhet. MIN FÖRSTA LÄGENHET, och den är bäst och i NEW YORK :D

Åkte sen till skolan för orentation, som vi var en timme sena till för att det drog ut på tiden med lägenhetsigningen.

Träffa några norska som bor i samma byggnad och går på samma skola, så hängde med dom hela kvällen tills vi gick och la oss och sov på golvet eftersom vi inte fick sängarna förrens idag. Längtar tills man kommer in i vardagen här.


Uppe med tuppen

Om lite mer än en timme går tåget in till nyc! Så skönt! Men såklart ska det inte vara enkelt för mig, tågen har typ sluta fungera och går jättesällan så det lär vara fullsmockat och jag lär få stå med min packningen. Men äntligen händer det något i alla fall, otroligt skönt!


FINALLY!!

Äntligen, äntligen, äntligen, kan inte vara mer än överlycklig just nu. Fick svar för några timmar sen att vi fick lägenheten så i morgon flyttar jag in till NEW YORK CITY på riktigt. Min första lägenheten, och den är på Manhattan. En sån stor tyngd släpptes från mitt hjärta/mage/kropp/hjärna/whatever och jag kan äntligen andas ut. Och resten av min familj med som hjälpt mig hela tiden. Så freaking happy nu!! När vi får allt fixat kommer det bilder. Har i princip redan bestämt hur jag vill ha det!
 
 

Irriterad

Är sjukt irriterad över hela situationen som jag befinner mig i nu. Orkar inte ens skriva något. Så lägger upp lite bilder istället och så ska jag kolla på svenska Hollywood fruar.


Onsdag, wtf?

Dagen fortsätter med min vanliga tur i allt det här. Alltså ingen tur alls! Börjar bli så tröttsamt. Mailade på några andra rum i går kväll, fick svar på en idag, som verkade bra, i queens dock, men wtf, jag behöver någonstans att bo. Mailade om en 1bedroom i morse. Fick svar snabbt. Här är några citat som var i mailet "May the Peace of the Good Lord be with you for
considering my home." Och "God Bless
Rev.Tony.

“In that day you will say: "Give thanks to the LORD, call on his
name; make known among the nations what he has done, and proclaim that
his name is exalted.” (Isaiah 12:4)."

Vas tror ni? Precis min stil va?
Trodde jag skulle ha allt färdigt idag, trodde det i och för sig igår också, och måndag. Blä


Norwalk boat club

Spenderade ef och kvällen på klubben och fiskade och åt pizza. Jättemysigt! Resten av kvällen har spenderas framför dator, letandes efter lägenheter. Eftersom vi fortfarande inte har fått svar!(!!!!!!!!) mina ögon är fyrkantiga och jag är trött, men kommer väl antagligen inte kunna sova i natt heller. Som jag sagt(skrivit) de senaste dagarna, hoppas vi på bättre nyheter imårn!


Måndag

Om är klockan halv åtta här in thaaa states. Exakt en vecka sen jag landande på JFK. Känns inte som jag kommit någonstans än, allt på grund av boendesituationen. Men inte hänga läpp för de. Har ju faktiskt vart inne i nyc två heldagar, kollat på massor av lägenheter, varav endast två var bra. Druckit tre starbucks chai latte. Cheers to that. Har haft min första lagliga alkoholhaltig dricka over here. Och första lagliga öl också. Fortfarande rädd för hundar. Även om jag bott med en normalstor hund i en vecka. Måste ha fått lägenhet innan onsdag eller torsdag för då ska dom ta av hunden tratten, eller vad de är. Och då vågar jag bog inte vara här.

Så imårn är det enda jag kan hoppas på Är goda nyheter. Inte varit mycket av den sorten den senaste tiden.

Har bakat bullar idag också, och haft riktig svensk fika med saft också. Så himlans goda bullar, nästan bästa jag gjort.


Stamford, CT

Igår eftermiddag var första dagen sen jag kom hit som jag faktiskt gjorde något. Jag fick låna bilen och så åkte jag och hälsa på mizzy i stamford och så kom Joel också. Jättekul att se båda två. Så mycket som hänt sen jag åkte härifrån för ett och ett halvt år sen. Gjorde egentligen ingenting, tog det lugnt, prata och kollade lite på jets matchen. Jag som fattar noll av football, men det var kul ändå.

Kom tillbaka till wilton runt halv nio. Så började vi kolla en film vid nio tiden, side effects, var astrött och somnande typ. Sen vaknar jag när filmen var slut, så missade ju vad som hände. Helt borta var jag, kommer inte ens ihåg när jag somnade, och jag brukar aldrig somna framför filmer. Så det var de.

Idag får vi förhoppningsvis svar om vi får lägenheten, och jag hoppas verkligen de så vi kan flytta in, komma in i vardagen och börja leva som new yorker.


Lördag

Inte gjort något på hela dagen, tråkigt. Regnade hela förmiddagen, kollade färdigt på paranormal acticity, började igår mitt på dagen. Ljud på typ tvåan. Nä vi va inte alls rädda.

Gick på en promenad på eftermiddagen, ner till walmart och köpte en red bull. Glömde hur hög luftfuktigheten är här, höll på att svettas ihjäl. Glömde också bort hur billigt det är, red Bullen kosta inte mer än 2 dollar.


Wilton, CT

Dom senaste dagarna har det inte hänt speciellt mycket. Chillar här i wilton, gick en promenad ner till banken igår och fixa bankkonto. Sen iväg på sushi lunch med familjens au pair och hennes kompisar.

Är så stressad, sover skitdåligt och börjar bli sjuk, ingen bra kombo. I natt vaknade jag först av att jag svettades som gris, och sen att jag frös som något annat. Att vakna 2 på natten när man går och lägger sig vid tio,elva är ju också lagomt kul,

Jag hoppas att jag får några bra nyheter dom närmsta dagarna så jag kan sluta vara så stressad och börja leva lite igen.


Lägenhetsvisning dag 2

Okej, så lite bättre lycka idag än igår, eller rättare mycket bättre. Startade väl sådär, först liten lägenhet, sen en större men på 6:de våningen, utan hiss!! Halvdöda när vi kom upp.

Sen till den bra lägenheten, superbra läge. Alltså verkligen suuuperbra. Så bi gjorde en ansökan på lägenhet och hoppas verkligen vi får den och får flytta in snart och komma in i allt. Men om vi får den kan vi nog inte flytta in förrens tidigast måndag, vilket suger lite men det är på grund av alla papper och kontrakt som ska skrivas på.

Imårn blir det inte att åka in till nyc, måste fixa bankkonto och fixa med mobilen och det kan jag lika gärna göra här. Fixade simkort idag, men glömde blackberryn här och min iPhone är ju låst. Försökte ladda blackberryn men det funkar inte, så vet inte vad som har hänt. Men får försöka fixa det imorgon. Sen skulle det ju kunna va va bra om mamma och pappa kan fixa viber så jag kan ringa. Hint, hint!


New york

Har kollat några lägenhetsalternativ nu på morgonen. Betalade nyss skolan så nu ska vi äta något och sedan fortsätter lägenhetsletandet.


Yay

Så igår va en väldigt lång dag. Gick upp halv sju, hade gått och lagt mig ett, bilresa till Stockholm och sen flygresa i 8h. Halv tolv, amerikansk tid gick jag och la mig i ett star wars rum i wilton, ct. Så skönt! Hela resan gick jättebra och maten på flyget var faktiskt god! Blev hämtad på flygplatsen och fick welcome back teckningar, och samma när jag kom fram :)

Uppe med tuppen idag för att åka in till nyc för en lägenhetsvisning klockan tio. Hoppas verkligen det går bra :)


Hur mycket jag älskar min familj är obeskrivligt, tack för allt ni har gjort för mig, speciellt den senaste veckan.

https://cdn3.cdnme.se/2009850/6-3/pic_52382dd7ddf2b31bacc0ea26.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2009850/6-3/pic_52382dd7ddf2b31bacc0ea26.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2009850/6-3/pic_52382f2bddf2b31c157a8c3b.jpg" class="image">


Bilder till förra inlägget


En vecka kvar

Det är sjukt hur snabbt tiden går, känns som sommaren nyss har börjat, men den är redan slut. Vart tog all tid vägen? Idag är det endast en vecka kvar tills jag sitter i bilen på väg mot Arlanda, och sen är det dax. Då flyttar jag över Atlanten. Har inte hunnit tänka på det allt för mycket eftersom jag fortfarande jobbar. Jag tror jag kommer fatta det på onsdag när jag slutar, och då slutar för gott och inte bara för dagen.

Packningen då? Näe, det har jag ju såklart inte börjat med. Ska väl ta fram resväskorna ikväll och försöka slänga ner allt, måste ju ändå packa om när jag kommer hem till Forshaga.

Har haft en superbra helg! Mamma kom hit i fredags, i lördags sprang vi tjejmilen, vilket resulterade till att jag haltar nu. I söndags va vi i hellasgården och sedan Nacka forum. Åkte sen hem och hade glass och filmmys.

Gjorde även en bra sak igår. Bokade försäkring. Inte en dag försent, alltid ute i sista sekund. Så lite fattigare blev jag, vill nästan bli sjuk när jag är där så jag faktiskt kan utnyttja den så dyra försäkringen.

https://cdn3.cdnme.se/2009850/6-3/pic_522dbbf9e087c350a45a6615.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/2009850/6-3/pic_522dbbfa9606ee5438e90bcb.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/2009850/6-3/pic_522dbc779606ee5366d67619.jpg" class="image">


Onsdag

Idag är det precis en vecka kvar att jobba, nästa onsdag gör jag min sista dag här och åker till dom värmländska skogarna. Lite tråkigt att det är sista dagen, men början på ett nytt äventyr :)

Har inte ens börjat packa mina saker här i Stockholm, och på fredag kommer mamma och stannar tills på onsdag så då vill jag helst inte göra det. Vilket betyder att jag har ikväll och i morgon på mig. Good luck with that!


RSS 2.0