Packningen

Tog fram resväskan idag för att börja packa. Kolla igenom mina byråer och slängde ner det jag vill ha med, eller rättare sagt låt det som jag absolut inte vill ha med ligga kvar i lådorna. Sen är det en hög kläder som ska tvättas som ska med och en större hög som ska styrkas som också ska med. Sen är ju det fixat. Plus allt annat förutom kläder som jag ska ha med mig. Tar det i mårn eftermiddag.


Tandläkaren, Check!

Uppe med tuppen i morse, klockan åtta. Och var hos tandläkare vid halv nio, gick hur bra som helst inga problem alls. Bara det där med visdomständerna, att man ska operar bort dom, men nu kan jag ju inte det eftrersom jag inte hinner de, och har ingen lust att operar i munnen heller. Så om det skulle bli ett problem senare tar jag det då. 
 
Var så sjukt trött när jag kom hem så gick och la mig igen, med kläderna på, och vakna runt halv ett igen. Men vadå, min sista tisdag jag kan sova hur länge jag vill, i Forshaga iaf, eller i Sverige.

Nästa sak att göra är ju såklart att börja packa, inte så jättekul.

Fullt upp hela helgen

Helgen har vart fullt upp hela tiden typ, därför jag inte uppdaterat. Fast det har inte haft något med USA att göra, Emelie har vart här hela helgen, bäst!! Så himla kul att hon ville komma och hälsa på en sista gång innan jag åker.

Men idag är det bara 4 nätter kvar i min egen säng, det är sjukt lite och det betyder att jag åker snart. Och att jag måste packa, har inte ens börjat, bara kollat lite kläder som jag inte vill ha med. Helt sjukt!

Imårn är det tandläkaren som gäller, sen måste jag börja packa och fixa allt.

JAG ÅKER SNART!!!
Tror inte jag fattat det själv ens, det kommer väl på fredag när jag åker till Sthlm. Eller på tisdag när jag är på väg till flygplatsen.

Väntar på skype-samtal

Väntar på att mamman ska ringa på skype, vid halv tre. Kommer säkert gå bra som sist. Berättar sen hur det gick :)

Facebook

Skrev med mamman nyss på facebook. Pratde lite och så, allt känns så bra. Och så bestämde vi skype imårn :)

Innan jag åker

Saker jag vill/ska göra innan jag åker :

- På kräftskiva
- Snowstorm i parken
- Shoppa
- Klippa mig
- Åka moppe (det är ju så kul, och så 15år)
- Träffa kompisar
- Städa datarummet, badrummet och mitt rum
- Sortera mina kläder (ta med/ inte ta med)
- Festa lite igen
- Fixa hela bloggdesignen
- Fixa kort osv.
- Åka till Sthlm
- Säga hejdå till alla!

Något som känns väldigt tråkigt är att de jag umgås och pratar mycket med nu, fast inte är jättekompis med, de kommer inte finnas kvar när jag kommer hem, fast å andra sidan så ändras ju inte så mycket i denna lilla håla så vem vet. De kanske finns kvar ändå.


Internationellt körkort

Alla som ska åka som au pair vet ju att man ska skicka in ansökan om internationellt körkort två veckor innan man ska åka för att man ska hinna få det i tid men att det inte ska vara för gammalt.

Så i tisdags skickade jag in mitt, och idag fick jag tillbaka det. Det tog två dagar. Behöver ju iaf inte oroa mig över att det inte ska komma i tid. Nu är det bara passet och visumet som jag vänter på sen är alla papper osv fixat. Och bara packningen kvar.

Någon som vill hjälpa mig packa? Varsågod!

Morfar <3

Igår åkte jag och mamma till Norge för att hälsa på morfar och säga hejdå innan jag åker. Han blev jätteglad för att jag ville komma :) Alltid så kul att vara där för han blir så glad när man kommer. Jag hade köpt med ett ljus där det stod morfar på och så stod det en text, han blev jätteglad. Sen bjöd morfar mig och mamma på kinamat, jättegott, och jag blev hur mätt som helst. När vi gick tillbaka till lägenheten följde min kusin och henns mamma med så vi alla satt och prata och fikade lite. Och innan vi skulle åka fick jag en liten julklapp av morfar eftersom jag inte är hhemma på jul, och så skrev jag ut en bild på familjen som jag ska till och deras hus.

Jättebra dag och jag kommer verkligen att sakna morfar när jag åker. Men han åker ju till Spanien några månader snart och sen efetr jul, så jag tog adressen så kan jag skicka vykort till han :)

America here I come!


14 dagar

Köpte äntligen en dataväska idag, så nu är det fixat! Och har även fixat allt med det internationella körtet, ska bara lägga det i brevlådan. Det betyder alltså att allt är fixat i princip, förutom packningen och de. Så det är bara vänta på att få allt tillbaka, pass och visum och körkortet.

2veckor kvar idag!!

Skolschema

Idag börjar ju hela Karlstad skolan, tråkigt för dom, ville bara påpeka att jag INTE går i skolan längre för jag har tagit studenten ;) Och studenten var så himla kul!!!!
Men iaf, jag fick skolschemat idag, NY-skolan, träningsskolan inför mitt au pair år :) Fyra dagar är det, och sista dagen blir det en tripp i NYC!!!! Fick även hem lite information och försäkringskortet och två rosa "lappar" som man ska sätta på väskorna.

Fick även ett brev från folktandvården, lite lustigt eftersom jag skulle ringa och beställa tid där innan jag åker. Så nästa tisdag är det tandläkaren som gäller.

Fikade med Ida och Julia idag på stan, satt och pratade om allt och inget och kolla på alla som hade börjat skolan. Det jag kommer sakna mest med skolan är dom pinglorna :)

Planera?

Det är ju faktiskt inte alls långt kvar nu. Kanske dax att börja planera olika saker, så som packning osv.

- Hälsa på morfar, och kanske annan släkt i Norge
- Hitta en bra och fin dataväska
- Städa mitt rum, badrum, och alla andra mina saker
- Planera vad jag ska ha med, och inte ha med
- Packa
- Köpa sista presenterna

Det här är antagligen bara lite, kommer inte på något mer speciellt just nu, kanske därför jag inte är så stressad heller. Men allt de lär väl komma några dagar innan packningen ska vara klar.

Mamma och pappa <3

Detta är min näst sista hela helg hemma i Forshaga. För om två veckor precis åker vi till Stockholm, och på tisdan åker jag.
Lite tråkigt är det ju att inte träffa kompisarna så mycket nu eftersom det inte är så mycket kvar. Hahha, men dom flesta har väl helt enkelt inte tid med mig ;) Nejdå. Nästa helg är det iaf planerat lite.

Ikväll umgås jag istället med mamma och pappa, kollar på film och så. Och det är nog dom jag kommer sakna allra mest, och dom som alltid finns där, dom som alltid stöttar mig och dom som jag alltid kommer att älska no matter what, plus Linn och Kristin förståss.



Men om två veckor alltså, då ska allt vara packat, och i Sthlm.


Ambassaden

Var ju på ambassaden idag för att fixa visum, gick rätt så smidigt och snabbt, när man väl kom in där, men det var en väldans lång väntetid innan de. En och en halv timme, ute, i en kö. Kul att man träffa trevligt folk iaf:)
Först var det typ som en flygplans säkerhetskontroll, sen vänta man i ett litet rum, sen fick man gå in i det stora rummet och lämna alla papperna till en kvinna i en lucka, sen sitta och vänta i den stora salen och vänta tills de ropade upp sitt namn. Då fick man gå till en lucka svara på några frågor, vart man skulle, hur många barn, hur gamla och hur mycket man skulle tjäna. Enkelt som en plätt, sen var det klart och visumet och passet kommer om en vecka.

Och eftersom vi fick vänta sån tid utanför ambassaden blev mötet på CC uppskjutet en timme så jag och några tjejer satte oss på ett fik, mys. Sen var det då mötet, som dom mest gick igenom det man visste och om någon hade frågor, hur kulturchockar och sånt är och hur man ska göra när man upplever de, och mycket om hemlägntan osv. Det gick hur bra som helst:)

Nu är det bara att vänta på visum/pass och skicka in internationella körkortet.

Ett problem bara. Idag när jag kom hem från Sthlm hade jag fått min mail av CC, att jag inte hade lämnat in alla dokument, vilket jag har. Men det stod att jag inte hade betalat fakturan, som ska vara betalad minst tre veckor innan avresa vilket var i tisdags, också då som pappa betala räkningen. Så vet inte vad som har hänt. Och eftersom klockan var över sex kunde jag inte ringa och fråga så fick skicka ett mail och ska ringa dom på måndag morgon.
Och om man inte har betalat räkningen tre veckor innan avbokar dom flygbiljetten och man får boka om eller något sånt, om man ens får åka?! PANIK!!


Iväg till Stockholm

Åker till Sthlm när som helst, väntar bara på posten för att se om mitt personbevis har kommit. Sen ska jag fixa alla frimärken också, plus frimärken på alla studentkor, album som jag ska skicka tillbaka.

Måste verkligen läsa boken Prepare for your year i bilen, eller när jag kommer fram eftersom man ska ha gjort alla övningar i den tills imårn.

Såg imorse att jag hade fått ett mail från värdmamman, hon är så himla snäll och gullig och hela familjen är det och jag lägntar så. Dom skulle fixa i ordning mitt rum, med skrivbord stol tv och sånt :)


20 dagar

Fick mail från CC idag, en lista på alla som skulle till ambassaden på fredag och när dom ska åka. Och vad man ska komma ihåg att ta med. 66 st är det som ska dit så det blir kul :)
Och har fixat allt förutom kuveret och signaturen. Men det tar bara nån minut.

Och det är bara 20 dagar kvar, ska bli så kul!!
Men jag har bara två helger kvar hemma, och dom vill jag spendera till max. Alltså träffa kompisar, utgång och lite shopping på de. Och packa såklart, men de löser sig alltid.
Vet inte hur mycket vinterkläder jag ska ta med?!

Jag kommer sakna mamma, pappa, linn och kristin och kompisar!

ds-160

Vart i stan idag kollat lite, köpte en present till mina värdföräldrar.
Tänkte att jag skulle fixa ds-160 till visumete eftersom många säger att det är lite jobbigt och tar lång tid. Och att det brukar krångla med kortet. Men allt gick jättebra så nu är det gjort. Ringde också och beställde personbevis 120, så det är också fixat.

Kvar att göra till visumansökan:
(måste vara klart på onsdag, åker till sthlm torsdag)

- Signera DS- 2019, hm, vart?
-
Lägga pass i kuvert, frankerat 65kr, adress till mig själv
- Betala visum, få kvitto.

Och detta gör jag imårn så då är allt de fixat.
Nästa jag ska göra är att börja fylla i internationella körkortet, och skicka in de nästa tisdag.
Och självklart börja packa, har än så länge bara bestämt resväskor och en hög kläder jag inte ska ha med. Och det är sånna kläder som legt i min garderob för länge som jag inte använt på¨år och dar, lär nog inte göra de i USA då heller.

Flygtiderna

Fick flygtiderna någon dag i veckan. Åker rätt så perfekt tid, tolv går flyget från Arlanda till Munchen, och därifrån 15:20, tror jag det var. Och 9 timmar efter flygresan från Tyskland kommer jag vara i NEW YORK. Och då blir det skolan och sedan buss till familjen.

I´M SO EXCITED!!!!!

Och på fredag är det ambassaden som gäller, har en del saker att fixa innan då. Har inte kunnat gjort det tidigare eftersom jag kom hem från Stockolm igår. Och på tisdag är det bara tre veckor kvar.


Glömde berätta..

.. En liten sak bara, att jag ska flytta, det är klart nu datum och allt.
Och inte till en egen lägenhet i Karlstad, Norge eller Stockholm eller Göteborg som alla andra. Utan till USA!!!!!
Och inte om en månad eller två eller tre. Utan om 27 dagar, nu är det väldigt nära. Och jag lägntar och jag borde nog börja fundera på vad jag ska ha med och inte. Men tar det när jag kommer hem, är i Stockholm nu.


Samtalet gick bra

En halv timme, 20 min, 10 min och 5 min innan dom skulle ringa var jag hur nervös som helst och kändes, ah jag vet inte vad. Men när dom väl ringde och jag såg dom kändes det bättre. Dock blev det lite krångel med Skype, de hörde inte mig, sen hörde jag inte dom och så höll de på så och så försökte jag ringa upp dom och då gick det bra ett tag tills det blev samma fel igen. Istället ringde dom upp på den vanliga telefonen och så hade vi videon på, gick jättebra och det kändes jättebra också! Men på ett sätt var det ju bra att det blev lite krångle med Skype för det kunde man ju inte göra så mycket åt och då slappnande man av bättre på det man egentligen var nervös på.

Dom sa också att dom skulle bestämma sig idag eller imorgon, så jag hoppas verkligen det blir ett ja.

Ska skypea med familjen snart

Glömde bort att skriva i fredags, men då ringde iaf mamman. Självklart var jag hur nervös som helst men det gick bra och jag känner att den här familjen verkligen är bra. Hon berättade även att dom tycker om att åka skidor mycket och att killarna spelar fotboll, vilket jag också tycker är kul. Och hon sa också att lite längre ner på deras gata bor en till svensk aupair och att det finns många aupairer i området vilket är toppen.

Och snart, klockan fyra, ska jag skypea med familjen. Och nu är jag nästan mer nervös. Dom ska ju inte bara höra mig prata utan också se mig. Då kan man ju inte direkt kolla i massa papper elr gå runt elr vad som helst. Men det kommer säkert gå jättebra, mamman var hur trevlig som helst :)

Som jag väntat på denna matchningen

Fick nyss en ny matchning, och det var verkligen på tiden. Har gått lite mer än tre veckor sen jag tackade nej till förra familjen. Den här familjen känns verkligen bra, känns som jag har många liknande intressen med dom, som sport och skidor osv. Det är två killar på 5 och 8 år och de bor i Wilton, CT, 15 min ifrån Stamford. Och 60min tågresa från NYC.
Hoppas att de hör av sig.

RSS 2.0