Oct. 31, 2013

Ställde klockan tidigare idag för att gå upp och fixa lite grejor innan skolan. Vaknade av mig själv vid sju, men somnade om. Sen kom jag inte upp ur sängen förrens 10 tiden. Så blev en stressig morgon istället för en chill. Hade skinnjackan på mig på väg till subwayen, och jag SVETTADES. Så himlans konstigt väder, men svettas hellre än fryser.

Och på data lektionen var jag och Malin( inte min roomie) före läraren som vanligt. Alltså inte före i tid, fast de va vi också, utan före i det vi gjorde. Han hann inte ens göra färdigt det dokumentet vi höll på med, medans vi hade gjort färdigt de 20 min innan.

Tog en sväng inom en affär på vägen hem, och gjorde värsta kapet, massa protein bars. Betalade bara $9 för alla, och det är typ 30st. Woho!!

Och ingen har väl missat att det är halloween idag? Firas ju såklart jättestort här, vad annars lixom. Men jag har lektion imorgon klockan åtta, så kommer stanna inne. Haha, nej inte direkt va. Kommer väl en uppdatering imårn om alla crazy costumes alla hade. Själv kör jag på samma som sist, har ingen lust att köpa en ny, men whatever.


Onsdag

Hade två klasser i morse, jättekul.. Slutade halv tolv så då åkte jag hem och sov några timmar, väldigt välbehövligt. Jag och Malin åkte sen upp till parken och mötte Lisa för en kvällspromenad, börjar känna av lite i höften eller ljumsken, vet inte om det beror på skorna, att jag går typ 2h varje gång eller att jag är sjukt otränad?

Blev någon form av taco sallad till middag, framför montazamis vänner, varken jag eller Malin tyckte det var någon riktigt höjdare. Kan ju hoppas att dom andra avsnitten är bättre, kändes som någon b-amerikansk-dokusåpa.

Nu: BEDTIME!!

Hoppas Kristin och Linn läser detta innan jag vaknar. Skriv vilka smaker ni vill ha så jag kan köpa de direkt efter skolan. Puss!!


Avenue tuesday

Efter skolan åkte jag upp till central park, typ, för att träffa en svensk tjej, Maria. Vi tog en liten promenad i väntan på att kanelbullarna på Fika skulle bli färdiga. Fick äntligen en kanelbulle, lite bränd men vad gör de.

Kollade i lite affärer, köpte ett par handskar och åkte sen hem och åt och gjorde läxor innan Maria kom över. Efter lite fördrinkar försökte komma upp till meatpacking, tog lite tid eftersom subwayen går så konstigt på kvällarna.

Träffade upp Lisa på avenue, och massa andra :) och rocka hela kvällen, typ. Sååååååå kul!! Haha, känns som det är det enda jag skriver, men lite svårt att förklara på något annat sätt. Åkte hem vid tre tiden och sov några timmar innan det var dags att gå upp och åka till skolan. Wiiiho, mådde väl inte så bra så tidigt men det gick bra.

Ska få Lisa och Maria att skicka några bilder ifrån kvällen :)


Måndag

Måndagar är väl inte direkt någon favoritdag, men hade ändå en bra dag. Åkte upp till skolan fast jag var ledig, pluggade lite och fixade mitt schema inför nästa termin. Känns lite tidigt eftersom vi bara gått i skolan lite mer än en månad, men skönt att ha det gjort så jag slipper tänka på det. Kommer bara ha lektioner på tisdag, onsdag och torsdag så kommer få superlånga helger. Så skönt!!

På kvällen gick jag och Lisa på en långpromenad, denna gången här nere. Från brooklyn bridge, ner south seaport, upp battery park och till 33rd street, där jag tog subwayen hem. Så skönt att vara ute och gå på kvällen i detta vädret, när det är friskt men inte kallt :)


Taco söndag

Var ju inte jättepigg när jag gick upp ur sängen runt tre tiden på söndag. Men, sov ju gott och hade en så rolig helg. Gick på en liten kort promenad och köpte smink som behövdes, blä, så tråkigt att lägga pengar på de, och självklart ska allt ta slut samtidigt.

Vid sex tiden befann sig jag, Malin och Solveig uppe vid norska kyrkan. Det var dax för taco och quiz kväll. Vääääldigt gott. Så gott!! Så även söndag var en trevlig kväll :) sen blev det hem och slö kolla lite tv program innan jag kunde somna. Awesome helg som ni kanske förstår :)


Lördag, halloweenparty

På lördag förmiddag åkte jag och mötte upp Lisa och Hanna och köpte halloween kostym, blev en pirat.

Sen var det dags för årets första halloween fest, hemma hos två svenska killar som hade en galen lägenhet, eller i alla fall läget och utsikten. Såg hela midtown, typ två blocks från empire state building som man såg från fönstret, och jag som tyckte vi hade bra utsikt. Stannade på festen ett par timmar, så kul med en fullspäckad hemmafest med dj och allt. Sen bar det av till första klubben, monarch, även där världens utsikt, och klubben var typ på rooftopen. Sen var det riff raff som gällde, första gången jag var där, första gången jag va på alla klubbar i kväll. Efter det bar det iväg till marquee, kom dit halv fyra så stannade inte så länge. Hade tänkt åka hem men mötte några som skulle vidare och ville att vi skulle med, första klubben vi testade hade stängt så då åkte vi upp till pacha! Stod i kö för att komma in, när klockan var efter fyra, blev kroppsvisiterade men sen var vi inne. Fullspäckat med folk, så vi stannade inte så länge, klockan tickade och ska man vara på pacha ska man gå all in. Det stället stänger tydligen klockan åtta på lördagar, insane!! Åkte istället hem och sov gott.

Även lördagen var sååå rolig, så väldigt bra helg helt enkelt!


Godis

Såg att en affär i Sverige har ett erbjudande nu under halloween, godis för 39kr/kilo. Muums va ;) (Willys) hehe.

Godnatt!


Fredag, Manon & 1oak

Fredag morgon åkte jag hemifrån strax innan sju, hade skola till halv tolv. Fixade lite saker, mötte upp Malin och Solveig och sedan Lisa och hennes kompis Isabelle och strosade runt lite. Kom hem strax innan sju, fixade färdigt läxorna som skulle vara inne innan 12, skulle i och för sig vara borta vid 10, så innan de. Och sen började fixadet inför kvällen, först blev det middag, skulle mer kalla det tilltugg eller förrätt, på Manon, en klubb. Sedan gick vi vidare till en annan klubb, 1oak, jättebra ställe som just nu ligger på min topplista. Måste gå till fler ställen så jag kan jämföra. Åkte hemåt, men åkte till en granne, typ, och hängde lite där innan vi kom hem strax innan sju. Låååång kväll, men också bra kväll :)


Söndag

Har inte haft tid att skriva något på hela helgen. Har varit upptagen hela helgen, och enda tiden jag har varit hemma har varit då jag sovit. Har alltså haft en bra helg :) uppdaterar i morgon om vad som hänt. Känns som jAg borde gå och lägga mig nu och vända tillbaka på dygnet och gå upp vid sjutiden istället för att gå och lägga mig då.


A+

Igår kväll fick jag svar vad jag fick på provet jag gjorde häromdagen. Sjukt nog så gick det bra, så det var ju något positivt.

Sitter redan i skolan nu, i tid denna gången, och med en chai latte som inte smakar så mycket.

Men, god morgon gott folk, god eftermiddag Sverige!


God natt

Så denna dagen alltså, mitt humör har gått upp och ner. Först happy på morgonen, sen inte så happy. Sen fick jag reda på resultatet av testet jag gjorde igår, happy. Sen inte happy resten av kvällen. Fråga mig inte varför, bara en sån dag. Bara jobbigt. Men det betyder ju bara att det kan bli bättre i morgon :)

Va i lite affärer ikväll, tj maxx och century 21. Kändes så bra att få se massa fina kläder, skor och väskor. Har ju inte köpt något förutom nödvändigheter sen jag kom hit. Köpte ett smuckeställ, vilket jag verkligen har behövt.

Sen promenix hem och nu är det sova som gäller. Ska kolla en extra gång så klockan är ställd.


Oct. 24, 2013

Det var ju bra att dagen startade bra, några timmar när jag var jätteglad, för så fortsatte inte dagen i alla fall. Gick åt h-vete, nästan. Hade tänkt unna mig en chai latte idag men istället blev det att dränka mig i choklad och chips. På tal om det borde jag verkligen komma igång med träningen igen. Ville bara att allt skulle lösa sig först så jag slapp tänka på detta, men eftersom det inte kommer att lösa sig så får jag väl helt enkelt leva med det.


Today's a good day

Börjar inte förrens 11:40 idag men hade ställt klockan på 9 ändå, så jag hinner göra något innan skolan också och inte bara sova. Kommer inte hinna göra så mycket ändå men känns i alla fall bättre att gå upp i normal tid. När jag vaknade kände jag att detta kommer bli en bra dag! Skön känsla. Ska inte göra något speciellt men vad gör de. Hann städa mitt rum litte i går innan jag gick och la mig, kanske därför denna dagen känns bättre för att jag vet att jag slipper göra det idag.
 
Ska åka iväg snart och fixa lite saker innan skolan börjar och sen fixa yttligare lite saker efteråt.
 
Nu fick jag helt plötsligt brottom, börjar om mindre än en timme. Ciiiiiaaao!

Sämst start på dagen

Skrev ju igår att jag gick och la mig tidigt och att jag hade ett test idag. Självklart skulle idag vara den dagen då jag försov mig. Vaknade klockan åtta och fick panik, min lektion börjar åtta. Läraren har sagt flera gånger att testet bara skulle vara första halvtimmen och kom man efter första halvtimmen fick man inte göra provet. Så himlans typsikt för jag är jämt den som är först i klassrummet på den här lektionen, ibland innan läraren. Och idag enda dagen när jag absolut inte fick försova mig så hände de. Fick ta en taxi upp till skolan, vilket suger det med! Kom in i klassrummet när det var 5 minuter kvar på testet, hann svara på nästan alla frågor, missade väl tre kanske. Så jag hoppas i alla fall att jag får rätt på dom jag svarade på.
 
Åkte direkt hem eftersom jag var trött, irriterad och började bli hungrig efetrsom jag inte hann äta frukost. Det enda jag borde göra idag är att plugga. Och städa, tvätta, träna och säkert något mer. Med får sätta igång med pluggandet direkt så jag förhoppningsvis hinner göra något mer.
 

Nighty

Är verkligen så trött, har ett test imorgon klockan åtta så har försökt plugga hela dagen. Men var tvungen att ta en liten nap för att orka. Hoppas verkligen att det går bra. Satt först i biblioteket och pluggade lite, sen tog en pratstund med Lisa, med en väldigt inte god chai latte. Kom inte hem förrens 6,7 tiden då jag var tvungen (hehe) att kolla sista avsnittet av svenska Hollywood fruar. Och sen lite mer plugg på de.

Detta är nog första kvällen jag lägger mig innan 12 på en vecka kanske, och det är välbehövligt.


Tisdag

Efter min lektion idag hade jag planerat att gå och fixa vilka klasser jag ska ha nästa termin. Gick ju inte så bra, fick prata med en tråkig surkärring, som inte ens var en kärring, bara sur och otrevlig. Måste tydligen göra det själv istället för att gå dit, så får fixa det när jag kommer hem.

Skulle gått till Bryant park och vänta tills Lisa slutade, men var för kyligt så gick upp till biblioteket istället. För kyligt innebär alltså att jag inte tog någon jacka i morse utan bara har tröja, inte kyligt i Sverige som att det snöar ;)

För er som inte varit i det här biblioteket så känns det som hogwarts typ, i alla fall med alla gångar överallt. Men det är fint, borde dock finnas en turistfri avdelning, det här är väl det närmaste jag någonsin kommer photoshoot eller paparazzi. Borde nästan ta betalt för alla bilder man råkar hamna på.


Avenue

Oplanerade saker blir ju oftast roligast, igår var i alla fall planen att jag skulle stanna hemma och typ sova. Icke. Jag och Malin bestämde oss för att dra ut, först bort till Wall street och sedan lite snacks och dricka på phd. Sen över till avenue, där måndagar sägs vara den bästa dagen. Malin åkte hem efter en stund, men jag stannade kvar och det var ju tur. Hade verkligen jätteroligt och dansade där hela kvällen. Såklart mindre roligt idag när man vaknar, speciellt eftersom jag aldrig orkar tvätta bort sminket när jag kommer hem så sent. Så alla tjejer känner väl igen sig hur det är att vakna med massa smink dagen efter, inte så nice. Ska hoppa i duschen nu och sen iväg till skolan. Whopp whopp!


New york public library

Måndag och ledig vilket betyder plugga. Åkte upp till biblioteket, för att faktiskt få något gjort, och lite för att jag aldrig varit här förut.

Tror dock att jag satte mig i fel avdelning, turistavdelningen. Kommer in människor hela tiden och tar kort, så nästa gång får det bli något bättre ställe.

Och på tal om att överanvända ac:n, dom gör det här också, och jag sitter självklart precis bredvid.

Study hard, play hard!


Walk in the park

Det var så fint väder i söndags, åkte upp till parken och träffade Lisa. Strosade runt där i några timmar, och sedan slappade lite på en av gräsplättarna, blev jättesugen på plättar nu bara för de. Mitten av oktober och vi låg ute i solen i 20 grader. Sånt klagar man inte på.

Det man faktiskt kan klaga på är hur dom överanvänder ac:n här. Vi gick in på give guys för att äta en hamburgare, och vi frös bara för dom hade på ac:n. Mätta som få bar det av hemåt. Kollade senaste avsnittet av top model innan jag somnade. Tänkte på min familj så mycket när jag skulle sova, älskar och saknar dom jättemycket. Önskar att vi alltid kunde bo nära varandra.


Lördag

Tanken idag var att plugga. Det tanken blev inte så mycket mer än bara en tanke. Åkte över till Solveig och amalie och hängde där en stund. Åkte kan man väl inte säga heller, åkte ner i min hiss och bytte till deras hiss och åkte upp.

Vaknade så sent så dagen gick ju väldigt fort, eftermiddagen rättare sagt. Sen var det redan dax att fixa sig i ordningen inför kvällen. Träffade Lisa och Jenny på ett jättefint ställe, med utan tvekan den SÄMSTA servicen. Tog en drink där, och massa prat innan jag och Lisa åkte vidare. Gick igenom några klubbar men hamnade tillslut på SL, där vi stannade några timmar innan det bar av hemåt runt två tiden. Skönt att gå hem lite tidigt ibland också. Lördag kväll var faktiskt första kvällen som det var kallt. Inte minusgrader såklart, men lite kyligt var det.


Friday night!

Var lagom trött i skolan på fredagsmorgonen, men tog i alla fall igenom mig båda lektioner, utan att somna. Tog istället en tre timmars lång nap när jag kom hem från skolan.

Kvällens planer var en svensk kväll, eller ja. Träffa lite svenska tjejer och sen utgång på de. Träffades hemma hos två av tjejerna och hängde där några timmar innan det var dax att hit the clubs. Först var tanken pink elephant, jättecool inredning, men sedan blev det 1oak istället. I alla fall för halva gänget. Dansade runt där tills klockan blev 3, 4 och vi åkte hem. Lite blåsor under fötterna, men vad gör det.


Torsdag kväll

I torsdags va jag lite uttråkad, som jag blir så fort jag sitter still mer än en timme. Gick bort några gator till kompis lägenhet, hängde lite där sen åkte vi iväg till middag på catch där det vara massa folk. Va där en stund, men försökte gå hem handla tidigt. Slutade med att jag missade stoppet på subwayen och hamnade två stationer bort i brooklyn istället. Fick vänta där jättelänge på tåget tillbaka, slutade med att jag inte låg i sängen förrens tre tiden. Och sen upp vid halv sju för att åka iväg till skolan. Hade ändå en rolig kväll även om det blev lite sömn. Kul att göra sådana saker på vardagarna också och inte bara helgerna :)

Just de, va ju ute och sprang innan jag blev rastlös. Tog en runda i området och sen över brooklyn bridge. Inte bästa stället att springa på eftersom det alltid kryllar av turister som går över hela gatan och inte flyttar på sig. När man springer över bron så ser man vår byggnad. Ser så mycket lägre ut bara för att dom runt omkring är ännu högre.


Post?

Alla kan ju få skicka ett varsitt paket till mig, eller brev eller något roligt som kan komma ner i postlådan.
Skicka hit:
200 water street apt 2516
New york, ny 10038

;) pusss!


Helg

Det är redan söndag, vilket betyder slut på helgen. Och göra massa söndagssaker, som att plugga. Helgen har varit kanon, ska uppdatera om de sen. Ikväll blir väl första kvällen jag kommer vara hemma innan 1 sen i onsdagskväll. Borde fira det med B&J, eller att typ träna bort drinkarna från helgens fester.

Ska i alla fall gå upp till rooftopen, eller ner till loungen för att göra lite läxor. Måste bara komma upp ur sängen först.


The palace hotel

Igår kväll mötte jag och Malin upp Lisa på the palace hotel. För er som sett gossip girl så är nog det stället bekant. Satt där i en timme eller två och drack ett glas vin. Vi och Mr. Chuck Bass. Haha, inte riktigt kanske, men vi satt i alla fall vid samma bar. Jättefin bar och trevligt hade vi. Sen åkte Malin hem och jag och Lisa försökte bestämma om vi skulle åka vidare eller åka hem. Efter en stund åkte vi hem ändå. Gick förbi affären på väg hem. Så skönt att det är öppet 24/7. Va där vi 1,2 tiden och va i princip ensam i hela affären.

Mysig kväll helt enkelt :)


Central park

Tisdag är en bra dag, sovmorgon och bara en lektion :) åkte sen hem och skypade ett tag med Linn och Jimmie. Vid fem tiden mötte jag upp Lisa vid 59st street och lexington och gick vidare till central park där vi promenerade runt i ungefär två timmar. Så himlans skönt, jättefint väder, sol och lagom värme. Vi gick upp till sjön eftersom ingen av oss hade varit där förut. Verkligen jättefint! Prata om massa gossip girl avsnitt som spelats in där. Och i morgon är faktiskt planen att träffas en gäng svenskar på ett annat ställe där många gg avsnitt har varit.

Hade tänkt lägga mig tidigt idag eftersom jag ska upp vid 6 i morgon. Men så var jag tvungen att duscha, och vill inte lägga mig med för blött hår så har väntat tills det torkat lite i alla fall. Haha, verkligen intressant information, i-landsproblem.


Great day!

Vid halv ett mötte jag upp Lisa vid 5th avenue. Inte den bästa dagen att hänga där, eftersom det var en holiday idag var det självklart en parad och alla var lediga. Resultatet var smått kaotiskt. Vi gick in på Zara och sen ner tio blocks till Madison square park för att luncha. Hade tänkt shake shack men kön var enorm så det får vi spara till en annan gång. Blev istället en annan kedja, mysigt att sitta ute i solen i mitten av oktober, utan jacka, utan att frysa och med empire state building i bakgrunden. Efter lunchen gick vi in i parken för att bara chilla. Satt där i solen ett bra tag och bara prata och njöt och lyssnade på live sång och musik av några som spelade på ett piano som stod där.

När vi ändå var i det området åkte vi upp till 230 rooftop och tog en mango sorbet. Men ännu bättre utsikt än lunchen. Vid 6 tiden började de bli lite chilligt så då bar det av hemåt.

Kvällen har bara bestått av lite läxor och ett avsnitt av hart of dixie. Godnatt. Om jag hade varit i Sverige nu och jobbat kvar på samma jobb hade jag gått upp för 20 min sen, haha.


Columbus day

Idag är alla lediga från skolan för att det är Columbus day, har ingen skola på måndagar ändå så spelar inte så stor roll för mig.

Ska fixa mig lite snabbt och sen ta subwayen upp till 5th avenue och träffa Lisa. Blir lite shopping (fönstershopping för mig) och lunch på det.


Pictures

Nu kommer säkert bilderna inte i ordning men vad gör det :)


Sunday funday

Dagens planer för brunch på Beauty & Essex. Innan det skypade jag med min fina Caroline i en timme, så roligt att prata med henne och prata av sig lite. Hon är den första förutom min familj som jag faktiskt har skypat med sen jag kom hit.
 
Vid 2 tiden började gå ut för att ta oss upp till brucnhen som började 3. Jättemysigt och snyggt ställe. Och maten var så god. Dom hade så goda våfflor, och massa annat såklart. Och ett glas champagne på det. Det enda dåliga med denna brunchen var att vi satt i nattklubbsavdelningen, och satt alltså i en soffa utan rikigt bord så var lite svårt att äta och hålla i glas samtidigt. Men det var roligt ändå. Stannde inte så jättelänge, det får bli nästa gång istället.
 
Även idag ville jag ut och hitta på något, lika otur som lördagkvällen. Tillslut skulle jag i alla fall åka upp till 33rd street och hälsa på Lisa. Gick inte som tänkt. Gick först till en annan subwaystation för att ta rätt tåg direkt och slippa byta. Det tåget kom aldrig så tänkte att jag åker upp till Grand Central och byter där och tar downtown tåget ner istället. Står och väntar på tåget som kommer, som står att det är local och ska alltså stanna på 33rd street. Men icke. Det tåget var typ inställt mellan ett visst antal stationer, självklart den stationen som jag skulle av vid. Så då fick jag åka hem istället. Fick lite frisk luft under kvällen i alla fall. Men också lite irriterande att det ska bli så. Ska träffa Lisa imorgon istället.
 
Har bilder på mobilen så kommer lägga in dom senare i inläggen när jag har fört över dom till datorn.

Lördag

Lördag morgon vaknade jag av sämsta möjliga väckarklockan ever. Dom började snickra och borra i lägenheten bredvid runt 8 tiden! Way too early på en lördag morgon. Lyckades ändå somna om några gånger, och halvsov om vartannat tills klockan 1. Då åkte jag och Malin upp till 58th street, gick in på Victroia Secret, köpte massor av trosor, 21 par... Hahhaa. Alla var ju inte till mig, försöker ju vara en snäll syster ibland också ;) Sen gick vi dner till Sony store för att Malin skulle hämta sin dator som hon lämnat in.
Efter det var klockan redan runt 5, så vi åkte hem och chilla. Jag skulle ta en nap som slutade med att jag somnade som en stock i två timmar. Jag blir ju så rastlös så snabbt, klarar inte av att sitta inne en hel kväll, ville verkligen ut och göra något. Men ingen jag kände var sugen på samma sak så blev tyvärr hemmasittande ändå. Jag och Malin gick i alla fall ner till loungen runt 9 och kollade på en film med Solveig och Amalie. Gick sen till affären för att jag var sjukt sugen på mitt amerikanska favorit godis, sour patch kids och milk duds. Självklart hade dom inget av de.
 
Glodde sen massa avsnitt av Americas next top model innan jag gick och la mig. Den nya säsongen är så bra, mycket bättre när det är både tjejer och killar med.
 

Fredag, Rebecca&Fiona

Efter att jag suttit i skolan under två lektioner på fredagmorgon, och nästan somnat, satt jag ändå kvar i biblioteket efteråt med några från klassen. Förskte komma igång lite med läxorna, gick sådär, gjorde färdigt det hemma sen ändå, när jag kunde tänka lite mer.
 
Sen gick vi ner till VS för jag skulle köpa trosor som det var erbjudande på, visade sig att det inte började gälla förrens lördag. Tog en runda på Macys också och dreglande lite på fina väskor. Åhhh.
 
Tog sen tåget hem och fixade färdigt läxan och började fixa mig för kvällen. Lavo middag och sen Lavo klubb stog på schemat. Färdigfixad gick jag bort till wall street för att förfesta lite, va lite seg så vi åkte efter en halvtimme där. Upp till Lavo där Lisa var och sen in på middagen :) Jättegod middag var det. Och när vi satt där såg vi att Rebecca och Fiona gick förbi, och mer än halva gänget runt bordet var svenskar. Sedan kom dom förbi och sa hälsade osv, och så satte sig vid bordet brevid. Lite roligt att när jag först ser någon kändis här i New York så är dom svenskar.
 
Efter middagen gick vi ner till nattklubben där festen fortsatte, lite champagne, lite drinkar, väldigt kul. När klockan var runt 3 bestämde sig jag och Lisa för att testa en annan klubb i Meatpacking district, så vi och en annan kille som skulle ner dit tog en limousine(!!!!!) dit. Slutade med att vi inte gick itne på klubben ändå, klockan var nästan tjugo i 4 när vi stod i kön. Så det bar av hemåt istället. Mycket rolig kväll var det i alla fall.
 
Bilderna är Lisas.
 
 

Onsdagskvällen

Jag och Malin tog subwayen upp till 14th street. På en mysig restaurang där mötte vi upp Lisa, som vi träffade i fredags, och hennes kompis Jenny. Båda går på samma skola som oss.

Beställde in lite dricka och mat, självklart blev det pasta eftersom vi var på en italiensk restaurang. Jättetrevligt var det och alltid kul att lära känna nya människor. När vi hade ätit färdigt bestämde sig jag och Lisa för att dra vidare och träffa två svenska killar som går i en av hennes klasser, och Malin och Jenny åkte hem.

När vi försökte bestämma vart vi skulle vänta på killarna kom det fram två andra killar och började prata. Slutade med att vi tog en drink med dom mesans vi väntade. Ena killen var bara här på besök från Wales, och den andra var från Finland. Det visade sig att Wales killen bor i samma byggnad som mig, vad är oddsen på det? Han kalla det faith, haha.

När svenska killarna sen kom drog vi vidare till en bar på övervåningen, le bain. Som är känd för att ha en swimmingpool mitt i klubben och en takterass med en sjukt bra utsikt. Stannade där ett tag innan vi drog vidare till ännu en klubb, avenue, som jag och Malin var på kvällen innan. Det var betydligt mindre folk där nu, så vi stannade inte speciellt länge.

Gick vidare till 1oak, där jag och Lisa gick in och killarna åkte hem. Träffade några bekanta där men stannade inte så länge. Åkte vidare till nästa klubb men gick aldrig in. Så där var kvällen slut, jag delade en cab men en som Lisa kände som bor på Wall street. Trevligt.

Hade så himlans rolig kväll, kanske den roligaste här borta hittills. Träffade nya trevliga människor och hade kul :)


Miley Cyrus release party

I tisdags kväll skulle vi gå till Finale för Miley Cyrus release party, whopp whopp! Insläppet öppnade runt 11 tror jag, och redan innan det var det helt smockat med folk utanför. Fick höra dagen efter att det var runt 1000 i kö. Så där stog vi i kön i nästan en timme, så sjukt drygt.
 
Till sist kom vi i alla fall in, fick vår stämpel osv. Men så hade inte Solveig kommit in, bara jag och Malin. För dom släppte in lite folk i taget, så väntade ett tag till men så stängde dom dörrarna för insläppet. Lite tråkigt, men var inte mer att göra än att gå ut. Så ja, vi var där, men vi missade de.
 
Så vi träffade upp Solveig utanför, hon ville åka hem men jag och Malin ville dra vidare efetrsom vi ändå var ute. Så då åkte vi istället till en annan klubb, Avenue, som var helt packat. Precis när vi kom in kom låten "I love it" på, alltid kul när dom spelar svenska låtar på klubbarna här. Stannade bara en stund och åkte sen hem och sov i några timmar innan ddet var dax att åka till skolan.
 
Har inga bilder från kvällen förutom ego pics på mig själv, haha.

Awesome

Hade en jättebra kväll igår, och kväll innan det var också nice. Ska iväg till skolan nu på en lektion, sen blir det lite bättre uppdatering om igår och förr går :) Ikväll kan jag ju säga att det bara står en sak på schemat: chilla! Fredag i mårn och det måste man ju orka med. Men som sagt, mer uppdatering när jag kommer hem från skolan.

Tröttast

Imorse ringde klockan kvart över 6, inte så jättekul att gå upp då när sängen är varm och skön och jag bara sovit 3.5 timmar. Men det gick bra ändå. Va i klassrummet halv åtta, först av alla och en halv timme tidigt.

Hade två lektioner idag som gick bra, även om jag var lite trött. Kom hem vid 12 tiden och la mig och sov i 2.5 timmar. Så skönt. Nu är det dax för läxor, har en quiz i morgon och hoppas jag får full topp.


Time for school

Ska precis åka iväg till skolan, har ju bara en lektion på tisdagar så när jag kommer hem måste jag till gymmet :) sen kanske fixa lite andra saker också, som att till exempel vika all tvätt som ligger över allt i mitt rum. Bra tvättställ lixom.


Lantern

Restaurangen vi åt på hette Lantern och låg i brooklyn heights. Jättemysigt område och inte alls som dom förväntningarna jag haft om brooklyn. Tydligen är detta den nya hippa stället att bo på, och priserna här är dyrare än många ställen på Manhattan.

Maten var också jättegod, jag åt pad thai, första gången jag ätit det och det var riktigt gott. Nu är jag säkert mätt i en vecka framöver. Jag tog faktiskt med mig min kamera för att ta lite bilder, på maten osv. Ni hade fått sett fina och bra bilder om jag inte hade glömt minneskortet hemma...

Efter middagen gick vi en runda i området och Georgina visade oss en riktigt fin utsikt. Hon har bott i området tidigare.

En superbra kväll, plus att vi äntligen beställde en soffa. Underlättar ju lite eftersom vi bara sitter i våra sängar nu. Eller står upp och äter.


Dinner time

Jag och Malin ska snart iväg och träffa vår andra roomie, Georgina, så ska vi äta. Ska till brooklyn, fast enligt Georgina så var det i ett säkert område. Haha, det hoppas jag verkligen! Vi ska till något thai ställe så jag hoppas det är bra. Det måste nog vara min första riktiga ordentliga måltid sen vi flyttade in här.


Tvättmåndag

Idag tog jag en riktigt lång sovmorgon och vaknade inte förrens vid 12 tiden. Sov 12 timmar, bore räcka för att vara utvilad för en ny vecka :D
Det enda jag egentligen hade planerat idag var att tvätta. Så först iväg att köpa tvättmedel. Så himla tråkigt att lägga pengarna på tråkiga saker. Jag har inte köpt något klädesplagg, smycke, skor eller något alls förutom mat och nödvändigheter sen jag kom hit.
 
Sen så kostade det ju också att tvätt, 2 dollar per tvätt. Men först var man tvungen att köpa ett tävttkort för 5dollar, och ladda på det med pengar och minium var 10 dollar. Så bara för att tvätta 2 tvättar blev det 20 dollar. Så tråkigt! Men nu har jag i alla fall rena kläder, kan ju vara ett plus.
 
Nu börjar nog hösten komma lite här i New York, det är inte så kallt än, kan fortfarande gå utan jacka. Men idag regna det, är ju bra för då får jag använding av mina stövlar. Haha.
 
Idag är det också 3 veckor sen jag åkte hit, påminde Malin mig om. Hade inte tänkt på det över huvudtaget. Tiden går så snabbt.

Late night snack

Det är ju faktiskt söndag så det blev en riktigt chill mood söndag. Lite B&J glass på det också,testade en ny smak, som inte finns i Sverige än vad jag vet. Var helt okej men inte topp betyg.
Sen har jag suttit och kollat massa avsnitt av nya top model, och i denna säsongen är det med killar också.
 
Now: Time for bed.
 

Already sunday

Helgen har gått så snabbt, och ändå känns det inte som att jag har gjort något. Var sjukt rastlös imorse när jag vaknade, som visserligen var runt 12 tiden. Det blev en skype stund med mamma och pappa vilket jämt är roligt. Och en helg dag kan ju inte gå till spillo för att man var ute dagen innan så gick ut och sprang en timme. Rätt så skönt, även om jag inte tycker om att springa så mycket. Kändes i alla fall bättre efteråt.
 
Ska gå iväg till affären snart och köpa någonn mat, eller typ B&J :D Det är ju faktiskt söndag. I morgon ska jag föröska ta tag i tvätten, behövs verkligen eftersom jag inte tvättat sen jag kom hit. Har ju ingen skola på måndagar, hade jag haft det hade jag ändå varit ledig i morgon på grund av en holiday.
 
 

The Iron Horse

Igår kväll hade jag och Solveig bestämt oss för att gå och kolla på en comdy club. Så vi boka biljetter och halv elva började de. Allt var improviserat så det var kul, men annars var det inte direkt någon höjdare. Efter dete bestämde vi oss för att dra ner till vårat område och hitta någon bar som såg okej ut, gick inte så bra först eftersom många barer stänger tidigt här för att det är ett kontorsområde. Hittade sedan till The Iron Horse, som vi gått förbi hur många gånger som helst, och där stannade vi hela kvällen. Riktigt kul var det. Träffa roliga folk och mindre roliga, haha. Sen blev det lite donken mat, och vid 6 tiden låg jag i sängen. Så det blev en lång kväll/natt men det var det såklart värt.
 

Homework

Klockan åtta började min första klass idag. Och nästa klass blev inställd så jag var hemma redan innan 11. God tid att fixa rummet på. jovisst. Tills jag kom till dom två sista lådorna. Det gick verkligen inte att få ihop dom, eller, dom är fortfarande inte ihopsatta. Men nu, ett x antal timmar senare är mitt rum lite städat och ser faktiskt mysigt ut. Var ju tvungen att ta några bilder som mamma och pappa kan visa morfar imorgon, och då kan det ju inte se ut som ett bomdnedslag.
 
Har också jobbat på min första läxa som ska vara inlämnad om 6 timmar. Men den är i princip färdig, så jag hoppas den blir bra.
 
Och ikväll blir et partaj med ett gäng svenska tjejer, som jag intr träffat förut så ska bli jätteroligt :) Ska iväg till Lavo som vi va på brunch på förra lördagen, och ska dit imårn med. Ska bara komma på vad jag ska ha på mig, och sminka mig, måla naglarna, fixa håret, sen blir det nog lite fördrinkar uppe på rooftopen :)
 
Just det, häromdagen, runt 9,10 tiden på kvällen, var det 23 grader ute :D Såååå himla skönt!!
 

Så trött

Torsdag betyder att jag bara har en lektion, och börjar tjugo i 12. Riktigt skönt med sovmorgon två dagar i veckan. Lektionen gick bra, inga konstigheter än så länge. Känns nästan som jag kan förklara vissa saker som läraren sa mycket bättre. Hade alltså Computer Applications, vilket verkar vara riktigt svårt för en del jenkare.
 
Bestämde mig för att testa på att gå hem från skolan, och gå förbi två affärer på vägen. Det kommer nog inte bli en vana, tog lite mer än en timme. Hade såklart inga bekväma gå-skor på mig heller. Så lär väl ha någon form av träningsvärk imorgon.
 
Även idag gjorde vi ett försök att få ihop ikea möblerna. Gick lite bättre än igår, fick tag på en skruvmejsel runt sju tiden så sen dess fram till 10 ungefär har jag byggt ihop möbler. Gick bra till jag kom till lådorna på byrån, och då var klockan 10 så ville inte börja hamra på dom. Så en låda är klar, dom 5 som är kvar får jag göra imorgon efter skolan. Sen ser förhoppningsvis mitt rum bra ut.
 
Mitt rum under konstruktion.
 
Empire State Building lyser i grön, röd och blå idag.
 
Jag bor vid B och skolan är vid A.
 
 

View from my bed

Det röda som lyser i bakgrunden är alltså Empire state building ;)


Ikea, igen

Kan äntligen säga att jag ligger i min säng och skriver, fick internet idag :D efter internet killen var här bestämde vi oss för att åka till Ikea och handla möbler, och ta en hyrtruck tillbaka hem. Kostar runt 100-150 att få sakerna levererande och det ville vi inte betala.

Gick dock inte så bra, vi kunde inte hyra truck för att vi inte social security number. Så det blev någon form av svart taxi med en trevlig liten gubbe. Efter mycket om och men är nu alla våra möbler uppe i vår lägenhet på 25:de våningen. Men ouppackade eftersom vi inte har någon skruvmejsel.

Men vår roomie kommer och flyttar in om en timme så hoppas hon har någon vi kan låna.


First day of school

Så idag, tjugo i 12, började min första klass. Computer applications, ska lära oss Word, powerpoint och excel. Tur att jag inte kan det från innan ;) men det är en klass man måste ta så inte så mycket att göra åt de. Det gick i alla fall bra, satt bredvid en annan svensk tjej, som också är halvnorsk. Imårn börjar jag åtta, så kommer väl åka härifrån runt sju tiden för att vara ute i god tid och hitta rätt klassrum. Då har jag foundations of critical reading och natural disasters.

Igår hittade vi också vår nya roomie, så hon flyttar in i veckan, vilket kommer bli super. Slipper vi det dilemmat att leta efter en roommate.

Testade även gymmet här i byggnaden idag, med en celsius(kostade bara 2 dollar här, woho), men gymmet var ingen riktig höjdare. Fanns bara tre benmaskiner. Får leta upp fler övningar jag kan göra så jag kan komma igång med träningen igen. Alla mina muskler är väl borta nu eftersom jag inte tränat på 2-3 veckor.

Woooho, en annan rolig sak, köpte chai extrakt idag så jag kan göra chai latte istället för att köpa på starbucks som ligger i hörnet på vår byggnad. Har faktiskt bara köpt chai latte där en gång, vilket är duktigt ;)

En ännu bra grej är att vi får internet i lägenheten imårn så då kan jag uppdatera och skypa mer. Så boka in en Skype tid :D

https://cdn1.cdnme.se/2009850/6-3/pic_524b5fe79606ee6ff55f9d5d.jpg">https://cdn3.cdnme.se/2009850/6-3/pic_524b5fe79606ee6ff55f9d5d.jpg">https://cdn1.cdnme.se/2009850/6-3/pic_524b5fe79606ee6ff55f9d5d.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2009850/6-3/pic_524b5fe79606ee6ff55f9d5d.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2009850/6-3/pic_524b623ce087c358d36a39c2.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2009850/6-3/pic_524b623c9606ee7714202772.jpg" class="image">


RSS 2.0