Minibreak

Åkte nyss och hämtade mamman och släppte av henne och yngsta killen hos doktorn. Så tills äldsta killen kommer hem om en halv timme ungefär har jag lite fri tid. Sen åker vi och hämtar dom hos doktorn och skjutsar mamman till jobbet igen, sen slutar jag vid sju.

När mamman skulle förklara i bilen till yngsta killen vart dom skulle sa hon till doktorn. Killen undra om det var den doktorn man fick leksaker av, men det var det ju inte för det var tandläkaren de. Av doktorn fick man godis. Då blev han ledsen och ville gå till den andra doktorn istället, på direkt. Söt.

Skypedag

Efter jag kom hem från träningen har jag bara skypat med familjen. Först med Linn och Jimmie, sen Mamma och Kristin, sen alla och sen Mamma och Kristin och Pappa och sen Linn och Jimmie igen. Sp ska hoppa i duschen nu med mitt nya schampo och balsam och sen kommer yngsta killen med bussen runt ett så då blir det ut i regnet igen, mysigt..

Skitväder

Vaknade i morse av att det spöregnade, hur kul som helst ju. Naaej. Eftersom det regna så mycket så körde jag yngsta killen till skolan istället för att han skulle behvöa ta bussen. Det är lite roligt att se när alla bilar kommer och ska släppa av sina barn, och alla gula bussar kommer. När man ska släppa av barnen åker man runt en plan och sen stannar man för att släppa av barnen och då står lärarna där och plockar upp dom typ, och eftersom det regna idag stod alla med paraplyn. Lite annorlund från Sverige.

Åkte och träna sen, så skönt men jag har ju världens sämsta kondition och styrka. Men det ska bli bättre.

Starbuckshäng

Blev nån timme på starbucks med tjejerna, mycket skratt och roliga saker. Kan ju säga att jag är rätt så övertrött nu. Dom skulle planera NYC trippen på lördag som jag skulle med på om jag inte hade börjat jobba sex. Men jag ska med ändå nu :D Mamman frågade mig när vi skulle till NYC, för jag hade sagt det tidigare i veckan. Så jag berättade att vi skulle dit på lördan men att inte jag skulle med eftersom jag skulle jobba så det fick bli en annan gång för mig. Men så tyckte hon jag skulle följa med ändå och bara ta ett tidigare tåg hem. Så, så får det bli. Kommer bli awsome.


Love you, my family <3

Blandad dag

Denna jobbdagen har varit lite både och. Började sämre och sluta bättre, lika bra det så det inte var tvärtom. Började ju halv tre då äldsta killen kom med bussen. Samma sak varje dag, läxorna och dom ville han inte göra. Vi tjaffsa lite och han gick upp, jag följde efter, jag gick ner för trappan, han stog ovanför och försökte spotta på mig. Han missade men ändå. Sen sprang han ut ur hus och jag efter sen helt plötsligt var allt bra igen?! Som svart och vitt verkligen. Men skönt att det inte varade länge, det gör det aldrig. Och jag vet att han inte menar något mot mig utan bara är arg, och så är hans aggresion. Men lite jobbigt ändå..

Hans pappa var inte så glad när jag berätta vad han hade gjort, jag tror det är då han förstår allvaret och att man inte ska göra massa dumma saker som man ångrar bara för att man är arg.

Åkte iaf sen iväg med båda barnen och pappan till Cranberry park och träffade Hanna och hennes barn, dom lekte nån timme sen var det dax att gå hem för klockan var typ halv sju. Blev mat, sen brownies till efterrätt, som var riktigt gott. Har nyss badat yngsta killen och nu ligger han i sängen och den äldsta är också i sängen.

Ska iväg till Starbucks med tjejerna snart, mysigt som vanligt :) Imårn ska jag tvätta mitt hår med mitt nbya schampo och balsam!


Whio jag har köpt något

Åkte ju en snabbis till Danbury mall. Och fick med mig två saker därifrån, lika många som sist jag var där. Kanske bara borde åka dit om jag vill köpa något. Köpte Paul Mitchell schampo och balsam som det var extrapris på, 29 $ vilket typ är 230kr, och tror att i Sverige kostar endast ena av dom så mycket om inte mer. Sen blev det även ett hår serum för 7 $, 55 kr.

Och unnade mig också en mini B&J, gott, och billigt, typ en dollar, 7.kr. Hemma kosatr dom ju typ 25kr.






Börjar jobba halv tre till sju så det blir nog lite dålig uppdatering.


Huvudvärk

Vakande med huvudvärk och det känns ju jättekul. Har blivit bättre nu och det är ju tur för ska en sväng till Danbury mall lite senare, bara en snabbis. Ska föröska byta det jag köpte på VS så att jag får det gjort.

Sen börjar jag inte förens halv tre vilket är lite skönt, men jobbar till 6 eller 7. Men allt rullar på.

Tonight

Blir ju som sagt ingen bio, och ingen Starbucks heller. Jag och Marie åker istället till Hanna och tar det lugnt. Skönt att bara göra något, så spelar ingen roll vad. Tjejsnack.

Slutat jobba

Åkte med barnen och hämtade mamma på jobbet förut, och det blev kaos. Verkligen kaos. Och det finns inte så mycket man kan göra när man kör och både sitter i baksätet. Lite jobbigt med allt skrikande, men så finns det dom jättebra sidorna som väger över mycket mer.

Ännu jobbigare sak idag var när jag var på övervåningen och gjorde tvätten och barnen nere och kolla tv. Helt plötsligt hör jag att den yngsta killen börjar skrika och gråta. Då har tydligen den äldts råkat sparka han i huvet, han står jämt på huvet i soffan typ. Sen bråkar dom och jag förösker få dom att sluta. den yngsta vill ge igen och jag stoppar han, gång på gång. Efter en stund säger han I don´t want you in our family, leave. De sa han några gånger. De var nog första gången sen jag kommit hit som jag fick tårar i ögonen. Inte för att jag tror han mena det, utan för att det blev lite för mycket. Kännde mig typ helt, tom. Vad skulle jag göra?!

Fick han iaf att säga förlåt till sin bror och även till mig och han sa att han inte mena det. Men lite jobbigt ändå att man får höra sånt när dom är sura och arga.

Ingen bio ikv

Det blir ingen bio ikväll, den börjar för tidigt. Kanske blir starbucks eller något annat istället, man måste ju underhålla sig.

Och på tal om bio. Man har ju alltid fått lära sig att bio på engelska heter cinema. Men i fredags när föräldrarna var på bio sa jag till barnen att dom var på cinema och dom förstod inte vad jag mena, då sa jag they´re watching a movie. Då förstod domm, jaha, the movie thethre (hur det nu stavas). Allstå heter det antagligen bara bio på engelska och inte amrikanska.

Större hus

En sak som gör att man vet att man har större hus än hemma är när man sitter på sitt rum på övervåningen och mobilen är i köket på nedervåningen. Hemma skulle precis hinna ta samtalet om det ringer, allstå springa ner när det börjar ringa. Här hinner jag precis INTE ta telefonen.

Done

Banken gick bra, tog 5min. Nu är allt det fixat, pengar på kontot och kontot fungerar, great. Vet inte än om det blir fotboll eller inte, men det hade vart skönt om det blev de. Ska snart upp till vägen och vänta på att den yngsta killen kommer hem med bussen, och hans kompis. Sen göra lite lunch till dom också.


Lite bråttom

Jämt när jag har morgonarna lediga är jag så seg, gör typ inget, bara slappar. Och det är ju rätt så skönt. Men yngsta killen kommer hem om en timme och innan dess måste jag till banken. Ska åka iväg dit nu direkt så jag har det gjort. Sätta på en tvättmaskin måste jag göra också. Och ringa och fråga om det blir fotbollsträning.

3 veckor

Idag är det tre veckor sen jag satte mig på planet mot USA. Jag kan inte fatta det, det har gått snabbt men ändå inte, känns som jag vart här mycket längre, egentligen är ju tre veckor inget, men det är ju nästan en månad. Sen är det 12 månader kvar. Tre veckor sen jag såg min familj, släkt, vänner, Sverige och drack redbull..

Imorse skjutsade jag mamman till jobbet, och det småregnar, vilket gör att man blir rätt sliten. Men det betyder också att pojkarna kanske inte har fotboll idag vilket är både bra och mindre bra.

Tänkte ta det lugnt nu på morgonen, ta ett bubbelbad och sen kolla på gårdagens avsnitt av Gossip Girl. Sen måste jag till banken och aktivera mitt konto och även sätta in min check. Då blir jag rik. 195+195 = 390$
Och så blir det kanske Danbury mall imårn på förmiddan, och ikväll kanske bio.

Går och lägger mig istället

Vet inte vad som är med mig, är hur trött som helst, vi säger att det beror på vädret. Och den dåliga uppdatering beror faktiskt på att jag har ett jobb att sköta. Började runt tolvtiden och åkte mot skolan för att hämta upp yngsta killen och hans playdate, gick sådär att hitta dit men.. Sen fixa jag med massa, gjorde mat, äldsta killen kom hem, sen åkte han iväg igen. Har helt enkelt inte hunnit. När jag sluta jobba runt sju tiden och satte mig vid datorn var jag hur trött som helst, kände att jag kunde gå oc lägga mig. Men eftersom inte ens barnen hade lagt sig fatta jag att det var lite för tidigt. Åkte till Hanna istället och kolla på lite SATC, andra säsongen.

Klockan är precis tio och jag går och lägger mig. Kommer få 9 och en halvtimmes sömn, perfect!

Dåligt väder

Kom nyss in efter en promenad med Hanna. Blev nästan en timmes promenad, lite svårt att veta hur långt man går eftersom det inte finns några spår utan man går bara på massa stigar. Inget fint väder är det idag heller, duggregnar lite, men jag har fortfarande shorts på mig..

Ska ta och äta lite frukost nu, tvätta lite kläder, sätta in checken på kontot, lämna tillbaka filmer och sen hämta yngsta killen och hans kompis på skolan. Måste nog tanka också.
Ska lägga in bilderna, de får jag tog, från igår så att ni får se.

För alla som vill åka till USA

Ni borde boka resa nu, dollarn är nere i 6.90 (i fredags), vilket är rätt värt.

Trött som bara den

Har haft en jättebra dag i NYC med Johanna, blev ingen shopping för min del men det betyder att jag har pengar iaf. Kom hem och va hur trött som helst, kollade på home alone 3 med familjen och sen seriepremiären av Desperate Housewifes, jättebra. Skriver mer om NYC imårn, med lite bilder och så.

Börjar inte förens tolv imårn så ska sova ut lite, godnatt.

In till NYC

Ska fixa mig snabbt, sätta på mig jeans, vill ju inte se ut som en turist. Sen åker vi och hämtar upp Johanna och sen iväg till tågstationen och det blir en heldag i NYC. Kommer nog inte bli någon uppdatering förens jag kommer hem, och det lär nog vara ikväll.

Ha en bra söndag alla.

Till Mamma

Hoppas det gick bra för dig på Lindingöloppet och att du klarade den tiden du ville.

Jag älskar dig!


Great day!

Linnéa kom hit, jag fixade mig sen åkte vi till Westport, jättemysig stad med små affärer. Första stoppet blev frozen youghurt och det var ju hur gott som helst, kommer bli fler av det. Sen kollade vi lite runt i affärerna men ingen köpte något. Det var tydligen någon bbq festival lite längre bort så vi gick dit och kollade lite. Sen åkte vi hem till mig och sen direkt till Wilton pizza och träffade Johanna och åt mat. Jättemysigt och trevligt, och alla hade shorts/kjol på sig, och det är snart oktober, helt sjukt. När vi va i Westport var det hur varmt som helst, sånt väder man vill ligga på stranden.

Gick till stop and shop och Linnéa  köpte wasa knäckebröd sen blev det en stund på Starbucks. Ska gå och lägga mig snart eftersom jag ska till NYC imårn, tåget går 9:40 så ska gå upp runt åttatiden.


Frozen youghurt



Linnéa



Jag vid vattnet



Festivalen



Linnéa igen :)


Polisbil eller något liknande



Tänkte på dig pappa när jag såg denna grillen.


Johanna och Linnéa på Wilton Pizza


Jag har inte druckit en enda redbull sen jag kom hit, måste nog vara det enda som är dyrare än i Sverige..


Bra träning

Lekte lite med yngsta killen förut när dom kom hem från fotbollen. Han satt på golvet och jag stod bakom och höll i hans händer, och så säger han jag kan inte stå upp. Så jag drar upp han i händerna, så upp och ner några gånger känns ju i armarna. Men det är ju varierad träning iaf.

Nu väntar jag på att Linnéa ska komma hit sen ska vi till Westport och kolla och chilla lite, mys.

Saturday

Lördag igen. Gick upp runt halv tio. Har nyss skjutsat mamman och äldsta killen till tåget för dom ska till NYC, jag kunde fått följa med om jag ville men eftersom jag ska dit imårn så kan det ju räcka med en gång. Pappan och yngsta killen är på fotbollsmatch, och sen ska yngsta killen på kalas.

Jag ska fixa mig lite och sen träffa Linnéa någonstans och göra någoting men vet inte vad än. Ikväll ska jag nog träffa tjejerna och då blir det väl kanske pizza och bio eller något annat mysigt:)

Ska föröska ta lite kort så det blir roligare.

Två veckor hos familjen idag.

Lugn dag

Åkte en sväng till Hanna, åt lunch, mac and cheese. Sen åkte jag hem och hämtade upp den yngsta killen vid bussen runt fyra. Sen iväg och hämta den äldsta på en playdate. Pratade med playdatens mamma och hon var hur trevlig som helst, hon flyttade hit till USA för tio år sen från Storbritannien.

Åkte sen med barnen till bibloteket och låna nårga böcker och filmer för ikväll. Beställde pizza när vi kom hem, som tog hur lång tid som helst så har nyss ätit färdigt. Vilket är lite sent för barn kanske, men men så det blev. Tror även jag beställde för mycket pizza, beställde en varsin med sex bitar. Jag åt upp hela min. Äldsta pojken åt 3 bitar tror jag och yngsta 2.

Så nu kollar yngsta killen på film på sitt rum och jag sitter nere i vardagsrummet med äldsta killen medans han målar.

Ska lägga dom om en timme sen kommer föräldrarna hem vid 10, 11. Så jag hinner inte bion med dom andra tjejerna, men det får bli en annan gång.

True!

"Everyone can be a father, but it takes something special to be a daddy"

På en kylskåpsmagnet här står det så, och det är så himla sant. Pappa, du är en daddy!

Fredag

Fredag igen, och denna veckan har gått så snabbt. Igår kväll var jag ute med tjejerna och prata massa. Planera lite saker att göra osv. På söndag blir det nog NYC för min och Johannas del, då blir det shopping. Har ju fått två löner då.

På lördag kanske stranden eller träffa Linnéa. Ikväll beror det på om jag jobbar och hur länge, kanske bio eller något. Life is great!

Idag börjar jag ju inte jobba förens halv fyra, eller ja bussen kommer typ kvart i eller hel. Det skulle bli fint väder idag men det ser inte så fint ut än så länge. Men ska träffa Hanna och Marie senare, så antingen kanske vi åker till stranden om det skulle vara asfint väder eller så gör vi något annat.

Kan ju också meddela att jag har ätit onyttigaste frukosten ever. Minipancakes, och dom är ju så goda så nästan omöjligt att bara tar en gång. Vill inte tänka på hur många jag ätit, sen sirap på de. Och varm oboy med grädde också. Men, det är ju fredag ;)

Bättre kväll

Efter jobbiga dagen blev det bättre. LCCn kom och prata om allt och hur det var så allt känns bra med det. Sen har ju suttit vid datorn och barnen skulle gå och lägga sig tidigt så för en stund kom den äldsta in i mitt rum och sa godnatt och förlåt för att han inte hade lyssnat. Sen gjorde den yngsta samma sak. Hur gulligt som helst :)

Sen tackade mamman också för att det var så fint, typ städat överallt. Så den jobbiga dagen sluta bra iaf.
Snart ska jag åka och träffa Hanna, Marie och Johanna på Wilton pizza, får se om jag äter något eller bara umgås.

Imårn är det rätt så soft dag på förmiddan, jobbar morgonen. Sen börjar jag inte förens kvart i fyra.
Och det skulle bli fint väder imårn också, härligt.

Jobbigt

Idag har vart den jobbigaste dagen sen jag kom hit. Verkligen galet jobbig, är hur trött som helst och skulle kunna somna på direkten om jag hade chansen. Men min jobbdag är inte slut än.

När som helst kommer min LCC och ska prata om hur allt har gått och hur det känns osv. Sen ska jag jobba halv sju till halv tio. Great. Kommer iaf sova som en stock inatt.

Galet i går

Innan vi skulle iväg och spela kort i går träffades vi på starbucks. Det första jag tänker när jag går ut ur i bilen är shit vad varmt det är, klockan var typ 8. När vi åker till Starbucks ser vi massa ljus eller blixtrar eller något, men vi bara ne det kan inte blixtra när det är så fint väder. Så lyser himlen upp lite då och då och vi undrar om det är någon som blinkar på oss eller nått.

När vi kommer till Starbucks satte vi oss ute och prata och så vidare, och ja, det var blixtrar och efter ett tag börjar det småregna lite. Sen öser regnet ner och det blixtrar och åskar som bara den. Sen är det värsta blixten och jätte muller dirket efter och typ alla som sitter ute där skriker till.

Vi sprang till bilen och satte oss för det regna så mycket och åska, man har ju lärt sig att bilen är säkraste stället. Hanna tyckte det lät som det var krig, ja för hon har ju vart med i krig ^^ Hahha..

Där sitter vi tills det lugnar ner sig sen går vi ut och väntar på Johanna, efter ett tag åker vi och spelar kort hos Andreas. Vi spelade något som hette diman eller något sånt. Jag förlora stort, så himla seg är jag, redan när man ska dela ut korten. När alla redan hade börjat spela så höll jag på att dela ut mina kort.

Rolig kväll med mycket skratt :)


Hanna sitter i barnstolen.


Nathalie

Så himla trött

Nu är jag ledig fram till ett, skulle nog kunna ligga i sängen ända tills dess men så blir det inte.

Morgonen blev lite fel, jag börjar jämt jobba halv åtta, och igår sa mamman att jag börja halv åtta idag också (rätt så säker på de). Men efter ett tag när jag hade vart nere säger pappan att mamman ville att jag skulle börja jobba tidigare idag för att hon skulle åka tidigare till jobbet och så att pappan skulle kunna hinna springa innan jobbet, så blev det ju inte.

När jag skulle följa den yngsta till bussen så missa vi självklart den. Kul.. Första gången. Tur att inte pappan hade åkt iväg än så han fick köra ikapp bussenn

När jag kommer in ha pappan skrivit en lapp att efter varje dag ska jag plocka undan barnens leksaker, saker, mat och sånt där. Jag tycker att jag gör det, för det mesta. Så jag vet inte om han mena att jag inte gjorde det eller om han bara skrev det som en påminelse eller något. Men det skulle ju verka lite konsitgt.

Så ni kanske förstår om jag bara skulle vilja ligga under täcket ett tag..

Kortdax

Hanna kommer och hämtar mig snart så ska vi åka till en annan au pair och spela kort med andra au pairer, kul :) Lite tråkigt att jag är värdelös på kort, kan typ finne och kotten.

En annan sak.... Det här är mitt 100 inlägg. Hur coolt är inte det? Lite cred borde man ju få. Undra hur många inlägg det har blivit när mitt au pair år är slut!?


Att tanka i USA..

.. Det krävs tre blonda tjejer för att det ska funka. Tog nog tio minuter också. Känns helt normalt.



Halloweensuit

Provade ju jättesnygga halloweendräkter idag. Så himla kul. Alla tjejers dräkter är ju minimala. Inte dessa inte, ser inte en enda bit hud förutom ansikten.


SPINDEL

Lagomt kul att hitta en spindel på väggen i mitt rum. Tog 10 lager papper och spola ner den i toaletten. Nu kommer jag tänka på det hela tiden när jag ska somna ikväll, tänk om det kommer en spindel när jag sover. Tänk om det kryper en spindel på mig. USCH!!



Just det, idag på mallet såg jag ett par skor som var to die for. Nästa gång jag åker dit ska jag köpa dom. Assnygga!

Båttrippen

Vet inte varöfr jag lägger in denna bilden för den är verkligen ful. Men för att det ska bli lite roligare, och inte bara text så får det bli denna bilden.

Från i söndags när vi var ute och åkte båt. Lagomt sleten och äcklig..



Btw. Fick mitt bankkort idag så alla som vill kan ju lägga in pengar där ;)

Oopsi..

Verkligen värdelös uppdatering idag. Förlåt för det, men det har gått i ett hela dagen. Kan berätta lite kort annars lär det väl bli en bok.

Åkte och hämta Hanna, sen även Marie och så åkte vi till Stamford mall. Blir alltid lite äventyr i bilen, något händer jämt, speceillt när jag kör, alltså kör jag fel. Hahha. Vet inte var det kommer från, brukade aldrig göra de i Sverige.

När vi kom fram mötte vi två andra au pairer, deras kompisar, för mig var det första gången jag träffa dom. Dom köpte en present till en annan au pair som jag heller inte träffat än som fyller år snart.

Kollade jättelite i affärer, jag skulle byta min bh på VS men fanns inga andra storlekar så får åka till ett annat VS, 3 månaders bytesrätt är ju helt okej.

Vi prova halloweenkosytmer, så jävla snygga. Lägger in bild på det när jag laddat färdigt mobilen.

Åkte tillbaka till Wilton och åt lunch och skjutaste sen hem Hanna och Marie

Började jobba tio min efter jag kom hem. Äldsta barnet med en kompis. Sen vi 4 kom yngsta killen. Gjorde toast med ost till dom, och kompisen under och jag var kock för att det var så gott. Hahha, jag sa att jag kom från Sverige..

Skjutsade hem kompisen.

Gjorde lite mer mat till barnen, hungriga jämt.. Mamman kom hem, och nyss åkte dom för att kolla på pappans softballgame.

Nu är jag ledig och får som sagt se vad det blir ikväll..

Stamford mall

Har börjat jobba, och slutat jobba. Nu börjar jag inte jobba förens halv tre så det blir att åka till Stamford med massa tjejer. Ska se till att byta min bh, och får se om det blir något nytt. Ska åka klockan tio så måste vara färdig om en timme och jag har inte ens ätit frukost än. Men det tar inte så jättelång tid. Blir bagels idag igen, så gott :) Onyttigt säkert, men nu var jag sugen på det.

När jag och mamman var och storhandla köpte vi också miniflaskor men cola zero, till mig :) Har faktiskt inte druckit alls mycket läsk när jag vart här, drack nog mer hemma. Så därför kan jag unna mig en cola idag. Kanske får ta och träna ikväll men det märks, vet inte riktigt när jag slutar jobba.

Nu är det frukost som gäller, måste kolla så inte bagelsena brinner upp.

Starbucks igen

Blev en sväng till Starbucks med Hanna och Marie, egentligen hade dom tänkt gå och jag hängde på. Men när vi kom till Starbucks satt alla andra au pairer typ där så det blev att vi stannande. Imårn kanske det blir Stamford mall, får se, men hoppas på de :)

Godnatt. Eller just de, godmorgon snart..


Hemma igen

Blev en hel eftermiddag ute på fotbollsplanerna. Sen åkte vi och hämta mamman på jobbet, och därefter till en musikaffär för att hämta äldtsa killens cello.  Så kom hem runt sjutiden.

Blev stop på McDonalds också, första gången i USA faktiskt, drive-thru ofc :p Finns drive-thru till allt här, starbucks, banken, you name it.

Ska nog kolla lite på tv nu sen gå och lägga mig är hur trött som helst. Imårn börjar jag morgon sen jobbar jag inte förens halv tre så om jag har bilen ska jag nog försöka fixa ett par grejor, men får se.
Det var något jag tänkte på att skriva men är för trött för att komma ihåg det. Godnatt.

Soccer

Pick up och Drop of på soccer practice är det somm gäller nu. Kan jag säga att jag råkade köra på fel sida vägen förut, oops. Skriver mer om det ikv.


Just nu

Börjar jobba om en timme igen. Mamman kommer hem snart tror jag så ska vi äta lunch. Sen hämta på fotbollsträning och sen skjutsa till annan fotbollsträning. Får se om det blir starbucks ikväll igen. Träna kan ju vänta tills i mårn, nån har sagt till mig att man inte ska träna två dagar i rad så jag kör på den taktiken.

Hoppas alla har det bra hemma.

Idag är det precis 2 veckor sen jag lämna Sverige, kan inte fatta det, allt har gått så snabbt. På ett känns det som att det var hur länge som helst sen jag åkte.


Vem älskar inte cambilder? Speciellt med gult hår, får fixa det snart..

Helt normalt!

Tänkte bara bjuda på en helt normalt bild på mig, lite blek bara. Ska hoppa i duschen snart så hoppas jag får lite mer färg då ;D



En annan sak också. Nästa onsdag är det hockey i NYC. Är inte så intresserad men vore kul att gå bara för att, plus att det är många svenskar med. NY Rangers - Detroit!

Gossip Girl

Tänkte bara säga att nya säsongen av GG är så bra :D Skulle vilja säga allt som händer, men är snäll och låter er vänta tills det kommer till Sverige :)

Gossip girl är nog inte så hemlig länge till.

XOXO Gossip Girl
I know you love me!
And who are I? That´s a secret I never tell.

Min dröm

Haha, kom på nu en dröm jag drömde i natt.

Det såg ut typ som McDonalds, fast ändå inte, vet inte om det var en restaurang ens. Men typ en sån disk man har där. Så var jag där med pappa, tror nog dom andra i familjen var där också men dom satt vid ett bord. Så skulle jag och pappa gå och beställa till mig, och inte mat, utan jeans. För dom specialsydde jeansen. Så då fixa dom mina jeans och sen när dom var klara sa han som hade sytt dom att det var dom svåraste han gjort för att det blev så svårt vid låren, och sen något i stil med för du har ju så stora lår. Sen prova jag dom och dom satt perfekt, sen prova pappa dom också (?!) och då passa dom han också. Sen köpte pappa dom till mig och dom kosta 1300kr.

Hahha, kul dröm ;) Undra vad dom mena med mina lår, kanske någon pik att dom är för stora..

Jobbig morgon

Jag tror att i natt var första gången sen jag kom till USA, vilket var två veckor sen, som jag har sovit i princip hela natten utan att vakna några gånger. Tror kanske jag bara vakna en liten gång i natt. Så i morse blev jag ju lite förvånad att klockan hann ringa.

Sen var det dax att fixa den yngsta killen för skolan. Problemet kom när vi skulle gå till bussen och han sprang in och låste in sig på rummet, när jag hade fått ut han vägrade han sätta på sig skorna och gjorde verkligen allt för att inte gå. Jag fick ringa mamman för jag visste inte vad jag skulle göra och jag ville inte att han skulle missa bussen. Så det blev ent treat för han och så sprang vi ikapp till bussen, självklart var det jag som blev mest trött. Han tycker verkligen inte om att åka buss till skolan, så känns så synd om han när han måste de fast han är hur ledsen som helst och typ tårar i ögonen. Men det går bra till slut.

När diskmaskinen är klar ska jag kolla på gårdagens Gossip Girl avsnitt. Det spelas in varje vecka :)

Bra kväll

Gymet gick jättebra, kommer säkert ha träningsvärk imårn i benen och magen, men det blir väl muskler sen? ;) Skulle ju egentligen tränat med Jin men hon kom när jag typ var färdig så då åkte vi till Starbucks i Wilton, och där var Hanna som skulle träffa några andra. Men dom var tydligen på Starbucks i Norwalk så vi åkte dit istället. Där var det en dansk tjej och en svensk. Sen kom det två killar och sen typ fyra svenska tjejer till. Jättekul att träffa så många andra au pairer, och alla bor i närheten :)

Kom hem för typ en halv timme sen, så har nyss kollat på 2 ½ men med föräldrarna. Pratat om barnen och hur allt går, känns verkligen bra att prata med dom. Fast min engelska är fortfarande hackig. Det är som jag börjar säga något sen hör jag att det är fel så blir det lite krångligt men det kommer väl bli bättre hoppas jag :) Kommer inte hem om jag inte kan prata flytande engelska utan minsta problem ;)

Börjar jobba halv åtta imårn, så det är vanlig jobbdag. Ska även lämna/hämta från fotboll också. Så måste hitta igen. Jag har inte riktigt fått kläm på vart allt är. Körde till och med fel ikväll när vi skulle från det ena Starbucksen till den andra.

Iväg till gymet

Nu är det dax, ingen återvända, har redan bytt om. Jag drar till gymet. Kors i taket eller hur. Får se om jag får sällskap eller inte, vet inte riktigt om min mobil funkar som den ska eller om jag skriver rätt nummer.
Hoppas du är stolt nu mamma att jag inte är så lat ;)

Återkommer om jag överlever, hahha, nej så farligt är det inte. Jag brukade ju gyma flera gånger i veckan förut. Det va tider på Sats de.

Storhandlat

Vid tolvtiden kom mamman hem från jobbet och så åkte vi och storhandla, inte kläder utan mat osv. Det är så roligt hur dom packar in i påsar här i USA. För det första så behöver man inte göra det själv, utan personalen gör det. Och så har dom typ som en snurra med massa påsar på så lägger dom i sakerna där, så får man ta påsarna när det är färdigt. Påsarna är ju typ helt värdelösa för dom är så dåliga och så packar dom typ 1-2 kanske max 5 saker (om det är små saker) i en påse. Så när vi var färdiga med handlandet så hade vi väl 10 påsar minst. Man skulle ju glo som bara den om någon kom med tio matpåsar i Sverige..

Nu jobbar jag och den yngsta killen har en kompis och snart kommer den äldsta med bussen. Ska sen köra iväg den äldsta på någon kyrkskola eller vad det är. Så slutar jag jobba vid sex, men det har jag ju redan sagt. Har tvättat massa idag också så måste vika ihop och lägga undan allt.

Flingor

Är så himla mätt nu, åt jo dom onyttiga flingor sen dom som jag tror är rätt så nyttiga, dom är goda iaf. Det blev lite mycket. Men det blir nog kanske träning ikv ändå, får väl hoppas på de. Ska fixa mig nu och tvätta lite kläder och så.


Här är mina goda flingor som smakar kanel :)

Ny vecka

Eftersom jag ite jobbade imorse vaknade jag nyss, vid tio. Äter nog den onyttigaste frukosten sen jag kom hit, Rice Krispin eller vad det heter. Men men, va sugen på det men det får nog bli riktiga flingor också.

Hinner nog inte träna idag, iaf inte på morgonen för det blir för stressigt. Kanske kan ta en promenad istället. För vid tolv kommer mamman hem och så ska vi åka till Walmart så ska hon visa mig vad dom brukar köpa till barnen som snacks.

Börjar jobba strax före ett och då kommer det yngsta barnet hem med en playdate. Sen kommer andra barnet hem runt halv tre som vanligt. I dag blir det lite annorlunda än förra veckan eftersom mer aktiviteter har bröjat nu så det blir mer lämna och hämta. Då gäller det ju också att hitta vägen. Men jag har min karta så det ska nog gå bra. Tror faktiskt jag kan hitta utan karta också.

Slutar jobba runt sex, så tror inte jag orkar åka och träna då, men vi får se. Kan ju som sagt behövas.


Slö söndag

Efter vi kom hem efter båtturen har vi inte gjrot något förotum ätit. Jag har suttit vid datorn och kollat runt lite. Och det var ett jäkla tjat om det där valet, och tydligen så kom SD in i riksdagen. Hela FB är ju uppröda över det, orka säger jag.. Man har ju gjort sin egen röst, ,mer kan man inte göra åt de. Men alliansen vann väl? Då kan jag komma hem om ett år då.

Slut med all politik, för jag är inte insatt i det.
Och till mitt liv  ;) Hahha..

Imårn behöver jag inte jobba morgon så det är rätt skönt, ska försöka ta mitt feta arsle till gymet och bli av med den. Låter som en bra ide va ;) Skulle behöva åka in till Stamford eller någon annan stad som har VS och byta min bh, vet inte ens om man kan byta bh:ar, hoppas det annars känns det lite ovärt. Får se om jag hinner det imårn annars tar jag det på onsdag nog om jag har bilen.

Båttur

Idag var det nog min första riktiga båttur, tror aldrig jag har åkt båt förut, förutom färjor och så. Va jätteskönt och mysigt, och solen sken hela tiden och det var typ 25 grader i cellcius så det var varmt. Hade till och med shorts, och vad har ni i Sverige, halsdukar? Vi åkte runt i 4 timmar kanske om inte mer och såg massa fina hus och kunde skymta NYC och såg även Long Island där jag var på skola. Var verkligen jättekul

Är rätt så sliten nu eftersom jag vart ute i solen hela dagen så ska nog bara ta det lugnt ikväll. Är inte allt för insatt i valet så tänker nog inte kolla på valvakan. Men nån kan ju vara snäll och säga vem som vinner iaf. Så jag vet om jag ska komma hem någon gång eller inte.. Hahha..


Godmorgon

Blev en sovmorgon för min del idag, vaknade strax före tio. När jag gick ner var hela familjen borta så vet inte riktigt vart dom är, dom pratade om att dom skulle ut med båten så dom kanske är där. Har nyss ätit minivåfflor, väldigt små va dom. Nu kommer familjen.

Får se vad det blir idag!


Shoppingen

Innan jag skulle åka till Danbury för att träffa Linnéa och shoppa skulle jag ju till banken och lösa in min check. Och det var ju inte så enkelt för det var något fel med mitt konto, typ som att det inte fanns men min värdmamma fixade det medans jag var borta så nu har jag pengar på kontot men har inte fått kortet än.

Enkelt var det iaf att hitta till Danbury, bara rakt, rakt och rakt. Det var när jag skulle svänga av som det blev fel, visste ju inte vart jag skulle svänga av så helt plötsligt hade jag kört förbi och fick fortsätta på vägen för det gick inte att svänga av någonstans. Kom iaf dit tillslut.

Jag och Linnéa kom dit precis samtidgt så det var ju bra så ingen behövde vänta. Köpte faktiskt något i första affären jag gick in i, Forever21, det är inte ofta det händer. Gick runt och kolla i massa affären och sen blev det lunch på något thaiställe där man också fick lyckokaka, denna stämde inte lika bra som igår men..

Sen var det mer shopping som gällde, blev en ny bh, från VS. Äntligen, skulle nog nästan kunna köpa vad som helst där för att få dom fina påsarna :)

Blev en sju timmars lång shopping dag, the way I like it!


Maten, gott men mycket.


Linnéa, läsken på bilden är en liten..


Med min fina VS-påse


1 vecka

Idag är det lördag, klockan är ju bara åtta här än. Det betyder att jag kom till familjen för precis en vecka sen. Känns lite konstigt för det känns verkligen inte som det bara har gått en vecka, en vecka är ju inget. Och allt känns så bra, och jag är verkligen glad att jag är här och speciellt hos den här familjen.

Love to my family at home <3

Danbury mall

Ska snart åka iväg till Danbury mall och träffa Linnéa, och jag är vääääldigt sugen på att shoppa. Får se om jag hittar något. Men eftersom det är lördag idag betyder det PAYDAY!! ska därför till banken först och lämna min check så jag får pengar, vet inte om jag får dom idag för det kanske tog tre dagar eller något, vi får se. Sen ska jag lämna av mamman och ena killen på fotbollsmatch, sen bär det av. Helt själv i 30 min på USAs vägar, kommer gå hur bra som helst.

Så hinner inte skriva mer nu, skriver när jag kommer hem.

Love!

Hellcats

Kollade färdigt filmen med barnen och gick och la dom sen. När jag kom ner till tv:n igen kollade jag på den nya showen, Hellcats, det var nästan slut men det lilla jag såg var jättebra. Lite utav OTH. Ska börja följa den serien, tror den hade premiär i onsdags så den kanske inte har kommit till Sverige än. Ni vet, allt kommer ju till Sverige ett tag efter.. Hehhe....

China restaurant

Det blev mat på kinarestaurangen idag. Jag åt min första lyckokaka, och det stämde faktiskt lite. Kommer inte riktigt ihåg vad det stod nu, men hehe, självklart sparade jag lappen. Skriver de imårn eller senare ikv.
Sitter just nu och kollar på någon konsitg barnfilm med barnen, föräldrarna är på en överraskningsfest. Filmen handlar iaf n¨got om rymden och kanske nån annan värld och så ska dom rädda någon eller så och så omvandlar dom sig själva. Låter intressant va ;)

Och imårn ska jag shoppa, hoppas bara jag hittar något värt. Ska försöka fixa simkortet imårn också så ni som vill ha numret får säga till.

Asbra hemsida

Jag har ju verkligen ingen koll på hur långt t.ex 5 miles är i kilometer eller hur varmt farenheit är till celcius och alla dom där omvanlingarna från vanliga Sverige till det dom har i USA.
Hittade värsta bra sidan där man bara skriver in antalet miles t.ex och så omvandlas det till km. ASBRA!

http://www.uddq.se/index.php

Here it is!

Lite mer ledigt

Mötte upp den äldsta killen vid bussen, första gången han är hemma först. Eftersom pappan var hemma och skulle ut och springa följde han med han men cyklade brevid så då får jag lite mer ledigt. Men ingen aning vad jag ska göra nu, dator dator.. Och lillkillen kommer hem runt kvart i fyra, så får vara ensam ett tag till.

Och imårn klockan tolv ungefär ska jag träffa Linnéa på ett mall i danbury, hoppas verkligen jag hittar och att det inte blir som igår när jag körde. Fast i och för sig, igår var det ju mörkt, regningt och jag hade tydligen inte på ljuset ens först..

hard work, work

Börjar jobba om tio min, så det här blir väl sista inlägget för alla i Sverige idag. Inget intressant inlägg heller men så är det. Har ju inte direkt gjort något idag mer än gått en promenad, borde ha gjort mer eftersom jag har varit ledig hela förmiddan men det får bli en annan dag. Jobbar även kväll idag så det blir en del, även fast jag vart ledig.

Så alla i Sverige och alla andra länder som har kväll nu typ, ha en skitrolig fredagskväll. Men tänk att den hade varit tusen gånger bättre i USA ;)

Mac and cheese

Nu har jag gjort det, smakat mac and cheese. Och det var okej, inte direkt favvorätten, tycker knappt om makaroner men det var inte heller jätteäckligt. Något mitt i mellan, gick ju att äta.

Pappan åkte tidigt i går morse ner till söder, kommer aldrig i håg vad det heter, började på A iaf. Han kom nyss hem och jag har ju berättat att jag tyckte om Gossip Girl. Så hade han läst någon tidning på planet eller vad de var som han hade tagit med sig så berättade han att det stod något om Blake Lively, hon som spelar Serena i GG. Bara något litet, men man blir ju så glad, att han kommer ihåg att jag tycker om GG typ.

PW, nästan

Träffade ju Hanna i Cranberry park för ett tag sen och tog oss en promenad, kanske inte kan kalla det powerwalk för så snabbt gick det inte. Så gick vi lite halvt vilse, fast ändå inte, stigen tog bara slut. Men i en timme precis gick vi i alla fall, känns ju bra att komma igång och träna lite. En kaka från igår kanske blev förbränd. Men men, det var skönt iaf.

Fick mail från min hostmom att det är en annan au pair i närheten men barn i ungefär samma ålder så tänkte maila henne så kanske man kan ses. Sen blir det ju som sagt jobb halv tre.

NYC

Här är alla bilder från NYC. Titta, njut, va avundsjuk och kommentera.

På skolan innan vi skulle åka till NYC, solen i ögonen


Taxibilar i NYC

Denna buggnaden var hälfen så hög som WTC


Ground zero, dagen innan 9års dagen


På Staten Island ferry, blåser bara lite..


Manhattan


Frihetsgudinnan


Utsikten från top of the rock, Empire state, heter de så?


Central park


Top of the rock


Jag och Empire building kanske den heter..


Time Square


Jag på Time Square


Tjejerna


Helt normal pose på time square


Forever 21, enda affären vi va inne i den dagen, förutom sovenir


Sista bilden på Time Square det också.

Sovmorgon

Vaknade för typ tio min sen, väldigt skönt att sova ut lite. Ska äta fukost och fixa mig sen tänkte jag åka in till stan, city, centrum eller vad man kallar det och försöka fixa simkort. Rätt tråkigt och för tillfället känns det inte så vikigt heller. Får se vad som händer mer under dagen, förutom jobb då :)

Guess what?!

Mitt ena värdbarn säger alltid så, men nu säger jag så och gissa vad? :D
Jag och Hanna vann chokladtävling med våra negerbollar. Fick ett presentkort på starbucks. Va riktigt kul där faktiskt träffade många au pairer och en del svenska och dom verkade jättetrevliga.

Jobbar inte morgon i mårn heller så kan ha lite sovmorgon. Börjar jobba halv tre till halv sex, och såg nu att jag jobbar kvällen också från sju till tolv typ. Lite tråkigt för Hanna och hennes nyfunna aupair kompisar skulle ut och äta pizza så kunde följt med dom men det får bli en annan gång.
Kan ju träna istället, kan ju verkligen behövas med tanke på hur mycket jag åt på the chocolate partyt :p Men va fan..

Ne jag ska börja träna, vill ha min platta mage tillbaka. Gärna slimmade lår samtidgt..

Chocolate Party

JObbat hela dagen, lite sliten ja. Men ska iväg nu i regnet, ja första gången det regnar sen jag lämna Sverige. Ska hämta Hanna sen åker vi på Chocolate paryt hos vår lcc och träffar massa andra au pairer. Hoppas våra negerbollar vinner. Kan nog skriva ett inlägg till när jag kommer hem ikv.

Love.


Sämst kondition ever!!

Var nyss ute och lekte med det minsta barnet, spela fotboll, hockey, golf och tennis, självklart var det jag som fick springa hela tiden. Och det var jag som blev tröttast fortast. När jag kommer till Sverige om ett år ska det vara ändring på de. Och jag vill inte gå upp i vikt, min mardröm. Allt som jag redan har gått upp, speciellt efter student är redan för mycket.

Nu ska jag ner och kolla till barnen. Den äldsta kom nyss hem och har en playdate. Just nu spelar dom dator så allt är lugnt, blir värre inom en timme när de inte får spela dator eller wii längre. Max en timme.

Middle-of-the-day-break

Mamman är ju hur gullig som helst, kom hem från jobbet på lucnhen så att jag kunde få en liten paus för att jag jobbar så länge idag. Blir nog tio timmar jag jobbar nästan, och tio timmar är max den tiden jag får jobba per dag.

Jag tror jag kommer bli ett barn på nytt, leker ju hela tiden med barnen, speciellt den yngre. Det är ju kul, skulle vilja vara barn forever ;)

Jobb hela dagen

Det ena barnet är hemma och är sjuk så det blir att jobba hela dagen. Lär nog inte bli någon uppdatering förens ikväll. Ska hoppa i duschen nu och vid nio kommer städtanten, tror dock inte det är en tant men..

Morgondagens schema

Börjar jobba halv åtta till nio i mårn. Fixa barnen för skolan, följa till bussen och fixa snacks. Om jag har bilen imårn kanske jag kör mamman till jobbet. Om dom inte gjorde som idag, pappan tog MC:n och mamman pappans bil och så fick jag ha bilen. Pappa - Dom har en Harley Davidson!

Sen ska jag nog träffa Hanna så ska vi åka och fixa social card eller vad det heter. Kommer inte rikigt ihåg, kommer inte ens ihåg vad man skulle ha det till, men det är ju bra. Tror det nästan är som sitt personnummer.
Får se om vi hittar på något mer, måste ju köpa simkort. Men hur kul är det? Har ju klarat mig utan telefon än så länge. Men fick ett sms idag att jag har under 25kr på det svenska kortet så det är väl dyrt att skicka sms härifrån till Sverige.

Jag börjar jobba igen vid ett-tiden då jag hämtar barnet vid bussen, gör lunch och sen leker lite och så. Det andra barnet kommer hem runt halv tre tiden tror jag. Så då jobbar jag till halv sju och sen ska jag till min LCC (local contact coordinator) där alla au pairer i detta området ska samlas och ha choclateparty. Det var de vi bakde negerbollarna till :)

Ska nog gå och lägga mig nu, kanske läsa boken jag köpte, fick av mamma :) på flygplatsen. Av samma författare som Djävulen bär Prada så den lär nog vara hur bra som helst. Helt i min smak.


Gulligt

Igår kväll kom ena mitt värdbarn in i mitt rum när jag var på datorn, prata lite och så. Det roliga är att mitt internet dör och stänger av sig och då visas ju min bakgrundsbild. För de som inte vet så har jag Victoria Secret Fashion Show som bakgrund, lite inspiration, har dock inte gått så bra med de som ni ser men. Iaf, mitt värdbarn säger, vilka är de? är det dina kompisar?

Idag, eller ja ikväll, kom han in med en låda med tissues, och säger som du kan ha brevid sängen. Det är tydligen jättevanligt, båda barnen har det. Hur gulligt och snällt som helst :)

SÖTT!

Hur man låser en amrikansk dörr

När jag kom hit och det inte fanns något lås på dörren tänkte jag, jaja, det gör väl inget. Dörren är jämt öppen om det inte är någon där. Kan väl kännas konstigt när man duschar men annars går det ju. Tänkte att ja det är väl smart att inte ha lås på dörrarna iaf barnen skulle låsa in sig.

Men idag fick jag veta att så var det inte. Ena barnet hade en kompis på playdate och då hade de tydligen låst dörren. Det andra barnet föröskte få upp dörren innefrån och använde en q-top in i handtaget typ.
Då gick det upp för mig, jaha, låset är i handtaget och inte under som det brukar vara i Sverige. Alltså trycker man bara in en liten knapp. Då var de löst.

Negerbollar

Hanna kom över runt halv tio så fixade jag mig och sen åkte vi till affären för att köpa det vi behövde till negerbollarna (har alltid sagt negerbollar och kommer alltid göra, fast inte där någon tar illa upp eller på engelska) men vi tänkte ju inte på att kolla på vad som skulle va i. Men vi började med havregryn, sen var det ju ett litet projekt att hitta det andra. Pärlsocker blev det inget av och inget strössel heller. Vi köpte ju stössel, trodde vi. När vi kom hem visade det sig att bara locket var strössel och det andra frosting typ. Då åkte vi tillbaka till affären för att köpa strössel men de hade inget. Vi blev istället hänvisade till en annan affär om man tog vänster på vägen. Det gjorde vi och vi körde och körde, hitta aldrig affären så vi vände.

Negerbollarna blev iaf jättegoda, eller vi smaka bara lite av smeten, gott. Och när min värdmamma kom hem berättade jag att vi inte hittade något strössel och att vi var på väg till den affären men inte hittade. Då skulle vi tydligen ha åkt ännu längre än vi gjorde.

Får se om vi vinner tävling imårn på choclate paryt ;)

Ska bjuda familj på negerbollarna också men det får bli i mårn för killarna har borstat tänderna.


Dålig uppdatering idag

Jag vet att jag har haft usel uppdatering idag, speciellt om man jämför med igår då jag skrev typ 7 inlägg. Men det beror faktiskt på tre saker.

1. På morgonen var Hanna här och vi åkte till Walmart och sen bakade negerbollar.
2. Jag jobbade från 1 till halv sex typ.
3. Min dator la av helt innan jag skulle börja jobba.

Min dator är allstå helt körd. Efter jag hade kommit hem från parken med barnen och Hanna och ett av hennes barn testade jag att stara datorn, inget hände. Sen skulle jag visa mamman att inget hände, nej men då kände dator för att fungera igen så jag har ingen aning om vad felet är med den. Behöver nog en ny ;) Men får väl vänta ett år tills jag kommer hem för jag vill ha å, ä och ö med.

Nu funkar datorn i alla fall, får vara glad för det. Men det är anledningar till varför jag inte uppdaterat.

Shopping

Nej, jag har inte shoppat något tyvärr. Tänkte bara göra en lista över vad jag bevöher köpa, och vad jag vill köpa.

Behöver köpa:
Sim-kort (telefon med simkort)
Foundation
Rouge
Plattång
Fotoramar

Vill köpa:
Jeans
Tröjor
Toppar
Skor!!!!!!
Manikyr

Skulle säkert komma på något mer, men det är väl det  viktigaste.

One tree hill

Idag är det ju one tree hill, vet inte om det är säsongspremiär eller om det har pågått nån vecka eller så. Kanske blir att kolla på det. Det roliga är ju att man får se allting före alla hemma i sverige. Kan ju berätta vad som hände i Gossip Girl igår ;)

Men känns som OTH spårat lite, lucas och peyton är inte med längre? Eller vad? Har inte kollat de senaste avsnittet så. Men vad jag hört fårn min älskade syster Kristin så är det så. Och sista programmet jag såg blev ju någon skjuten också, kommer inte ens ihåg vem det var..

Paus

Har jobbat sen ett typ, har en liten paus tills jag börjar jobba igen kvart över sju. Allt har gått bra, iaf nästan allt. Barnes kompisar kom över på playdate och då skulle jag alltså hålla koll på 4 barn. Gick ju bra när alla var på samma ställe, svårare när de inte va de.
Sen skulle jag göra mat till barnen när deras kompisar åkt hem och det var ju enkelt tills de skulle äta för båda ville sitta och kolla på sina tvprogram, i soffan allstå. Och de får dom inte, och dom ville inte lyssna på mig. Dom vill väl testa mig och se vart min gräns går.

Jag antar att det går bättre när man kommer in mer i rutinerna och när de förstår att samma regler som gäller när deras föräldrar bestämmer gäller när jag bestämmer.

Ska bara ta det lite lugnt, datorn, innan jag börjar jobba igen.


Börjar jobba om 40min

Har fixat mig färdigt och allt sånt där, plockat undan lite på mitt rum. Mamma och pappa, ni borde va stolta jag har bäddat sängen och inga kläder på golvet och nästan helt städat ;)
Pratade med mamma och pappa i typ en timme i morse, på skype såklart. Och sen med Linn, Jimmie och Chanel ett litet tag ;p

Ska fixa någon lunch till det ena barnet när han kommer hem också, och sen blir det väl att leka. Kanske ute till och med eftersom det är fint väder.

Eftersom klockan redan är 6 i Sverige lär ni nog inte få några mer inlägg idag, kanske kommer ett inlägg mellan 10 och 12 eran tid men det beror helt på om jag har lite rast innan jag ska jobba ikväll. Annars skriver jag ju ikväll min tid men det ser ni ju imårn. 

Tråkigt att ni inte har något kvar av eran dag typ och att jag har nästan hela kvar ;)

Ekollon

Hahha. Jämt när man är ensam hemma är det ju helt tyst i huset så jämt när det är ett litet ljud känns det som att det är någon vid dörren eller på nedervåningen. Nu när jag suttit här uppe på mitt rum har jag hört massa konstiga ljud som låter som att det är någon som går eller ska öppna dörren. Kom på vad det var nu. Det är ju rätt så mycket träd runt huset, och massa ekollon i träden så när de trillar ner på "soldäcket" låter det som någon kommer.
Då var de problemet löst!

Ekorrar

Det är ju full av ekorrar och chipmunks här, vet inte vad det heter på svenska. Egentligen är dom ju gulliga och hoppar runt överallt. Men inte nyss. Sitter ju i köket och precis brevid är det som en skjutdörr över hela väggen i glas, och då blir det ju som ett mellanrum mellan dom två dörrarna eftersom man bara drar domåt sidan när man öppnar dom. Först såg jag att det var en ekorre på räcket på verandan, det går ju  bra. Sen hoppa den ner från räcket till verandan och upp med tassarna på fönster och kolla in typ.
Sen hoppar den in mellan dörrarna och typ klättrar på fönster i mellan där, blir ju asrädd för trodde att den skulle komma in. Så den hoppar runt där och kommer ut sen efter ett tag.

Läskiga djur ju, jag har alltid tyckt dom var söta men den uppfattningen har nog ändrats nu.

Knasdator

Min dator kan ju verkligen inte må bra. Sitter nere i köket nu så har inte laddsladden i, men den var typ fulladdad när jag startade den. För två min sen var den nästan på varning lite batteri och nu är det halva batteriet kvar. Alltså att batteriet först går ner som vanligt sen går det upp igen. Och om jag ha otur lär väl datorn stänga av sig när som helst fast det är halva batteriet kvar, det har ju hänt förut så..

Sen är det ju det där med skype, det funkar bra först sen kan man tydligen inte höra mig så man måste starta om. Eller ja, inte starta om utan lägga på "luren" med den man pratar med och sen ringa upp igen.

Någon som känner sig manad att köpa en ny dator till mig och skicka över hit?
I sånna fall vill jag ha en rosa sony vaio dator :)


What to do

Började jobba halv åtta idag, skulle fixa det ena barnets snacks för dagen, klä på han kläder, bortsa tänderna och följa han till bussen. Så det gick bra. Egentligen skulle jag haft bilen idag så jag hade tänkt åka och kolla i lite affärer och så, men det blev ändrade planer för det andra barnet skulle till doktorn så mamman var tvungen att ha bilen till det.

Ska fixa lite här sen fixa mig och kanske ta en promenad eftersom det är en park precis brevid här. Strax före ett ska jag hämta det ena barnet vid bussen igen, tänkte ringa den svenska au pairen och fråga om hon vill komma över med ena sitt barn. PLAYDATE!! Sen kommer det andra barnet hem vid halv fyra någon gång och jag slutar jobba vid någon tid, hahhaa. Sen ska jag jobba ikväll igen för det är öppet hus på skolan.


Butterfly



Hade tänkt lägga in bilderna från NYC men såg att jag var tvungen att vända alla så det orkar jag inte nu, hinner nog inte heller eftersom GG börjar om 10min. Men här är iaf en bild på en "PROJEKT" vi gjorde i skolan. Jag var i gruppen för 5-6 years. Snygg butterfly va ;)

Trötter

Nyss kommit hem efter att ha varit hos familjens vänner som nyss flyttat. Alla är verkligen jättetrevliga så det är kul. Åt mat där och prata och så och barnen lekte. Ska nog lägga mig snart hade jag tänkt för är trött och har lite ont i huvudet. Nej just det, det ska jag inte, det är ju gossip girl idag. Får vara vaken en timme till och vänta tills det börjar. Ska börja jobba runt halv åtta, åtta imårn, och sen köra mamman till jobbet. Sen har jag ledigt fram till kvart i ett och ska sen köra och hämta ena barnet på fotbollen. Jag hoppas verkligen allt går bra med körningen och att hitta vägen.

Fixade ju gymkort, bibliotekkort, bankkanto idag men vi hann aldrig fixa simkort så det ska jag försöka göra imårn. Så då får jag nytt nummer och sånt men kommer fortfarande ha kvar mitt svenska, kanske köper en liten ful och billig telefon som jag kan ha det svenska simkortet i.

Kom och tänka på en sak, idag är första dagen sen jag kom till USA som jag inte pratat svenska ett dugg. Man kanske borde ha det så ända tills man kommit in helt i språket. Så ni som vill skype med mig får prata engelska ;)


Bild från NYC.
Alla ni som sett En galen dag i NYC med the olsen twins känner väl igen den här skylten.

Sista lediga dagen

Idag har mamman vart hemma från jobbet för att hjälpa mig med lite saker och visa mig runt. Gick med ena barnet till bussen sen åkte vi till gymet och fixa gymkortet och sen tränade vi, och det är verkligen på tiden att jag börjar träna igen. Har ju inte tränat på typ hela sommaren och det har ju verkligen satt sina spår och jag vet att det kommer bli värre här borta där det finns dubbelt så mycket fet och söt mat.

Sen körde vi runt lite så nu vet jag vart barnens skolor är, ska bara komma ihåg det också med det kommer gå bra. Åkte även till bibloitoket och fixa mitt bibilotekkort och därifrån och hem körde jag. Var lite ovant med så stor bil och automatväxlar men det gick bra :)

Efter vi hämtat det ena barnet lekte vi lite och vänta på att den andra skulle komma hem. Sen var det baken som gällde, för att fixa bankkonto till mig. Självklart hade jag glömt att ta med mig det svenska körkortet så vi fick åka tillbaka och hämta det men nu är allt fixat, väntar bara på att kortet ska komma i posten.

Får se vad jag gör ikväll antingen följer med familjen till deras kompisar eller är hemma och hittar på något. Och imårn börjar jag jobba lite nervöst att göra fel..

The day.

Har inte hunnit skrivit så mycket idag för det har vart saker att göra. Tog det lugnt imorse, sen åkte vi till ett kalas och där fick jag träffa en annan svensk au apir som kom förra veckan så vi prata en hel del. Sen umgicks jag med barnen och lekte.

Och till mat var det min favorit, grillat kött, majskolvar och så bakad potatis till det. Jättegott. Sen spela vi lite monopol med disneyprogram som hannah montana och så, jag förlora...

Gick nyss igenom mitt schema och lite andra saker med mamman. Imårn stannar hon hemma från jobbet för att visa mig allt och hur det fungerar.

Massa skypesamtal idag, först med Linn och JIMMIE! sen med mamma och pappa och sen Emelie. Skulle ha en trippelskype med Martina och Linnéa nyss men hann inte eftersom jag skulle prata med mamman så det får bli en annan gång.

Mitt schema för veckan om någon är intresserad.
Tuseday. 7.30-9.00 am
12.45-7.00 pm

Wednesday. 12-6.30 pm

Thursday. 7.30-9.00 am
12.45 (2.30)-6.30 pm

Friday
12.45 (2.30)-5.30 pm

Till helgen får vi se.

Cultural Care

Fick en fråga om vilken förening jag åker med och vad det kostar osv. Så tänkte skriva lite om det. Jag åker med Cultural Care, CC. Det är en rätt så stor föreing så det är ju många som åker med dom. CC fixar med det mesta med vad man ska göra, bokar tid till ambassaden och man får alla papper skickade till sig som man ska fylla i och skicka vidare till olika saker, så allt blir ju mycket enklare. De bokar också flygbiljetten och oftast åker man med andra au pairer men ibland blir det inte så. Jag åkte med fyra andra från sverige, tre som jag visste om. Och eftermellanlandingen var det ännu fler au pairer från andra länder också. 

Sen är man på en aupair skolan på Long island i fyra dagar. Därefter åker man buss/flyg till där familjerna hämtar upp en, så allt går väldigt smidigt.

Programmet som CC har säger att man inte får jobba mer än 45 timmar i veckan och 10 timmar om dagen. Man får lön varje vecka, 195 $. Och under året måste man ta 6 credits, plugga lite alltså, och då betalr familjen upp till 500$, men vad jag hört från andra au pairer kostar kurserna mer än det. Man får också en 13onde månda, programmet är 12 månader, för att åka runt och resa i USA.

När det kommer till priset så blir ganska mycket till slut, men man betlar inget till företaget förutom depositium som man får tillbaka när man fullföljt året. Sen är det massa kostander för visum, flygavgift, internationellt körkort och försäkring. Det är försäkringen som kosatr mest och den måste man ju ha ändå så, den kostar 5000 kr.

Några mer frågor så är det bara att fråga :)

Packar upp

Håller på att fixa lite på rummet, packar upp allt, organsierar, vilket vuxet ord ;) Gillar verkligen detta rummet, det är litet men mysigt, och en stor säng :D Med rosa sängöverkast och en rosa mysig filt som matchar tofflorna. Hahha, kollade nu och det är exakt samma färg och tyg. Ska sätta upp lite bilder också, har två ramar så det blir bara två tills jag köpt flera ramar, sen så hade mamman satt upp mitt bildcollage från ansökan, jättefint :)

Lägga in bilderna är ett projekt, heheh nej, men jag orkar inte det just nu.

Hos familjen

Det här har verkligen varit en bra dag, nervös inför mötet med familjen på skolan och bussen. Men när man väl träffade dom gick det hur bra som helst och kändes verkligen rätt. Love this.

Bussen skulle egentligen vara framme vid 11.30, så familjerna hade fått information om att vara där kvart över. Men vi kom fram redan 10.30 så vi fick vänta ett tag och de flesta var nervösa. När min familj kom fick jag en teckning där det står Welcome Tone! och så är det svenska och amerikanska flaggan på. Och en "riktig" amrikansk flagga som är fastklistart. Hur gulligt som helst :)

Åkte iväg till subway och köpte lunch eftersom ena killen skulle spela match, den andra var redan på match så han och pappan var inte med och hämta mig. Vi åkte till huset för att släppa av mina väskor och när vi kör upp på uppfarten hänger det en stor sverigeflagga över dörren. Blev så glad, omtänksamt.

Iväg på matchen träffade jag resten av familjen och lekte lite med han som inte spelade match. Åkte sen hem och packade upp tog det lite lugnt och så. Skypade med mamma och pappa, jättekul att höra och se dom, they´re the best! Direkt efter skypa jag med Linn fast då funkade det inte lika bra och jag skulle snart pka så vi ska skypa en annan dag :)

De blev jätteglada för presenterna jag hade köpt vilket var roligt. En varsin fotbollströja och sverigestrumpor till barnen. Sju sorters kakor på engelska och en kostaboda snöbolls lykta till föräldrarna. Sen kom mammans föräldrar och sa hej. Fick massa flipflops av hennes mamma som hon inte ville ha längre. Jättebra eftersom jag inte tog med mina egna. Och världens skönaste tofflor, som flipflop fast med luddtyg och så är dom rosa :D

Vi kom nyss hem efter att ha varit hos deras vänner ett tag och ätit pizza och så, jättetrevligt.
Allt känns verkligen jättebra. Ska lägga in bilderna på datorn så kommer väl bilderna från NYC och kan kanske lägga upp några på mitt rum också.

Love!

Kärlek vid första ögonkast

Jag kan nog säga att jag är kär nu, i NYC, så himla grymt asso!! Jag ska gifta mig med den staden en dag, flytta till den, bo i den. SO AWESOME!! Först hade vi en guidad busstur på fyra timmar typ med buss, rolig guid också, han hade en skojorta med martiniglas på. Hur man man inte gilla det?

Vi åkte upp till top of the rock, och det var så himlans coolt, man såg allt åt alla håll och det var då man riktigt fatta hur stort allt var. Hade fritid sen, men blev ingen shopping för det första var det något speciellt i alla affärer eftersom det är fashinweek, nästa vecka tror jag det började? Så alla affärer hade öppet längre. Sen så var det ju första gången där så då kollade vi mest på allt, gick runt, och tog kort.

Tänkte att jag inte skulle skriva så mycket om vad vi såg osv så kan jag skriva det när jag kommer till familjen någon dag så det blir lite bilder också. Orkar verkligen inte lägga in alla bilder när internetet är hur segt som helst.

NYC väntar

Skrev nyss ett inlägg, men eftersom internet halvfuckar så publicerades det inte, kul, bara att skriva ett nytt..

Som sagt, frukost snart, sen lektion i "aulan" typ. Sen bär det av mot NYC där det blir en guidad busstur. Turist till max är det som gäller. Men det är ju helt okej, inte varje dag det är första gången man är i New York.

Imårn är det the big nervous day, alltså ska vi till familjerna. Kommer bli hur kul som helst men man lär ju vara ett nervvrak. SPÄNNANDE!!

Känns knappt verkligt att man är här, så himla bra är det men ändå overkligt.  

SEE YOU BITCHES ;)

Dag 2 av 4 pa aupairskolan

Nu har polisen varit har och gatt igenom vad man far gora och inte gora, och man far ju absolut inte lamna ett barn i en bil, for da kan man bli arresterad.  Sitter i en annan datasal nu men lika segt for de, om inte segare..

Men imarn its the half big day, tripen till NYC, turista till max. Top of the rock blir det ju ocksa, it's gonna be awesome!!

Finns inte sa mycket mer att skriva det ar samma sak typ hela tiden. Vakna, ata frukost, lektion, rast, lektion, lunch, lektion, middag och sen nagot annat, som idag polisen, och igar singalong. That's it! Och mycket forsok med att komma in pa internet.

Sjalvklart hade ju polisen kaffe och dounats!

Jahaa...

Maste ju bara alska internetet pa den har skolan, it totally sucks!!! Snart kommer polisen sa ska ivag dit. Och imarn ar det NYC tripen som galler. Allst inte mycket lektioner imarn forut pa morgonen. Det betyder att det snart ar lordag och man aker till familjen, finally. Hoppas det blir battre internet dar.

Till min familj,
I love you!!

Segt internet

Internet pa den har skolan suger ju hart. Som igar, hela datasalen var full, och det tradlosa internetet fuckade for typ alla svenskar. Jattekul.. 

Har nyss atit frukost, och det ar samma sak hela tiden, brod!! Brod till frukost igar, baugette till lunch, hamburgare med brod till middag och sen brod i morse ocksa. Man lar ju jasa en aning.

Fick en giftbox fran min vardfamilj igar. Det var en keps, en vattenflaksa, M&M, ngt annat snacks, och tripen till NYC!! Hur snallt som helst.

Och bussarna som gar pa lordag till vardfamiljerna har kommit upp, ska av pa forsta stoppet vilket kanns bra sa att man slipper vanta allt for lange. Men det borjar bli lite nervost ocksa.

Snart dax for class igen, blir val ungefar samma som igar, fast lite roligare. Det ska ju komma en polis och halsa pa och beratta lite saker. Kul!

In NEW YORK!

Kom fram igar, sent som tusan svensk tid blev det ju, men sen blev det ju sex timmar tillbaka i tiden. Himla lang flygresa men det gick bra.
Nu ar det skola tills pa lordag som galler, sen familjen. Sover i ett rum med en tysk, en fran columbia och en fran ett annat land, helt ok. Man ska ju bara sova ;)

Och varmt ar det, yes, en sommar!!

Lektion vantar nu..


Nu åker jag!

Åker till Arlanda inom en timme. Har nog inte fattat det än själv, det kommer nog när jag säger hejdå till familjen. Helt galet är det här. Jag åker och ska vara borta i ett år, i USA!!!!
Kommer sakna alla, speciellt my family <3

Skriver när jag kommer fram till familjen, för först är det fyra dagar på träningsskolan.

Hejdå Forshaga!

Eftersom jag kom hem rätt sent igår var jag hur trött som helst idag. Jag och pappa åkte iaf in till stan och växla pengar och köpte adapter och almenacka :) Sen har jag bara packat hela dagen, och vinterkläderna tar upp halva platsen i resväskan. Vet inte hur jag ska klara att få under 23 kg och 8 kg på handbagaget. Men det ordnar sig, kan ju packa om och ta bort lite grejer i helgen.

Om en timme åker vi och hämtar mamma på jobbet och sen Kristin i skolan, det är alltså bye bye Forshaga. Känns lite konstigt, men jävligt gött och härligt och spännande.

Denna fick jag av Linn på studenten, självklart följer den med. Och albumet som jag fick av Kristin där det är fullt av bilder från balen och studenten. Skrev även ut lite bilder som också får följa med. Sen så har jag ju flera tusen bilder på datorn!

Avsked och födelsedag

Igår var alla tjejr i Idas stuga och åt mat och myste. Lite överraskningsfirande för Emma som fyllt år och lite avsked för mig. Jättekul och mysigt och jättegod mat, grillat!! Kommer verkligen sakna alla tjejer, men dom finns kvar! Blev en riktig lång kväll, kom hem runt halv två. Och jag har alltid tyckt att det skulle vara så roligt att åka och tuta på vår gata på kvällen. So I did! Halv två. fast lite försiktigt men tuta gjorde jag iaf, fyra gånger. Hoppas någon vakna ;)


Ida och Julia <3

Vaknade tolv idag, längsta sovmorgonen på länge. Tro inte för mycket att jag packade sen för det gjorde jag nog inte. Gick ner till lärcentret med pappa sen för att jag skulle förtidsrösta. Röstade på tomten!

När jag kom hem därifrån åkte jag direkt in till stan för att träffa Ida och Julia en sista gång innan jag åker. Satte oss på waynes och fika och prata massor. Dom är nog nästan mer nervösa än vad jag är just nu, men det kommer nog när som helst. Kändes så otroligt konstigt att säga hejdå ses om ett år. Tjejerna som gjorde min gymnasietid, så himla glad att jag träffat er!




Ettan, tvåan, trean!!

Visum, check!

Äntligen säger jag bara. Idag kom visumet och passet. Jag trodde innan att visumet skulle vara, ah jag vet inte vad men när jag såg det, det sitter fastklistrat bak i passet, så såg det bara ut som en vanlig papperslapp typ med massa text på. Ungefär som den vanliga sidan i passet.
Skönt i alla fall att det är klart nu. Nu är alla viktiga papper och andra saker färdiga, nu är det som sagt bara packningen kvar. Och hur svårt kan det vara?

Selma Spa

Imorse åkte jag och mamma till Sunne och tillbringade hela förmiddagen på Selma Spa, var så skönt och avkopplande och jobbigt.

Känns ju så lyxigt när man får vita handdukar, morgonrockar och tofflor, och tofflorna fick man ta med hem ;) Vi började med att byta till träningskläder och därefter gick vi till förmiddagsfikat där det var nybakde bullar och annat gott. Vi skulle egentligen gå på yoga men jag kände att jag verkligen inte skulle klara det. Ida och Julia vet vad jag menar, gick på ett yogapass en gång på sats och det var inte min grej. Så jag körde på crosstrainern istället och det gick hur bra som helst och svetten rann, har världens sämsta kondition eftersom jag inte tränat något alls nästan i sommar. Var till och med en liten skräm på crosstrainern så kollade på The bounty hunter, skitrolig film!

Sen var det dax för stepmix, det är askul, men även där vet Ida och Julia att jag inte har världens bästa kordination så jag hänger knappt med för fem öre, men det är ju så kul. Och det var riktigt jobbigt kände mig som en blöt katt efteråt.

Sedan var det bad/simningsdax, bada ångbastu, bubbelpool, simma ut (nu kan jag säga att jag badat två gånger i år iaf) och simmade vanligt. Därefter var det lunchbuffé och herregud så gott det var, värt!! Plus att det var efterrätt också. Sen tänkte jag och mamma sola också, och det var de sämsta solariumen ever, blev inte varma och man blev inte ens brun inte ens lite röd.

Hade en jättebra dag med mamma. Tack så mycket, jag älskar dig!

RSS 2.0